De opstart van het Ziekenhuisnetwerk Gent, in maart 2020
Volledig scherm
De opstart van het Ziekenhuisnetwerk Gent, in maart 2020 © Ziekenhuisnetwerk Gent

Komt er een Gentse ziekenhuisfusie? “Gesprekken over verregaande samenwerking gestart”

GentDe Gentse ziekenhuizen AZ Jan Palfijn Gent,  AZ Sint-Lucas en UZ Gent hebben zich in 2020 samen met het AZ Oudenaarde verenigd in het Ziekenhuisnetwerk Gent. Vandaag hebben de vier directies beslist te onderzoeken hoe ze nog nauwer kunnen samenwerken. “Mogelijk leidt dat tot de oprichting van een ziekenhuisgroepering of een fusie”

 1. Van een kajak- en SUPmarathon tot een motorevent: vijf tips voor een geslaagd weekend in Gent
  PREMIUM

  Van een kajak- en SUPmara­thon tot een motorevent: vijf tips voor een geslaagd weekend in Gent

  We mogen nog eens al onze uurwerken verzetten in de nacht van zaterdag op zondag. Eén uur minder weekend, en dus moeten we profiteren van de uren die ons wel nog resten. Nog geen idee waar naartoe? HLN zocht voor u een variatie aan activiteiten uit, want er valt opnieuw heel wat te beleven in onze stad. Van kermismolen tot en motorevent, er is voor elk wat wils in het weekend van 25 en 26 maart.
  Gent
 2. “Hij gaf dat 13-jarige meisje cocaïne in ruil voor seks”: druggebruiker (29) bood vermiste tiener dagenlang onderdak, maar verkrachtte haar
  PREMIUM

  “Hij gaf dat 13-jarige meisje cocaïne in ruil voor seks”: druggebrui­ker (29) bood vermiste tiener dagenlang onderdak, maar verkracht­te haar

  Een 29-jarige man heeft donderdag een zware celstraf gekregen voor de verkrachting van een 13-jarig meisje, dat begin dit schooljaar zes dagen vermist was. Hij liet de tiener – die wist dat hij coke voor haar kon regelen – in zijn huis in Gent wonen. “U heeft haar gedrogeerd en misbruikt”, stelde de rechter. De twintiger zelf zag het anders. “Ik wilde het niet, ze vroeg me zelf om seks.”
  Gent