Gentse Feesten. Kan het of kan het niet, in 2021. Voorlopig blijft het afwachten
Volledig scherm
Gentse Feesten. Kan het of kan het niet, in 2021. Voorlopig blijft het afwachten © Wannes Nimmegeers

Komen er dit jaar Gentse Feesten? “Te vroeg om iets te zeggen”

GentKomen er Gentse Feesten, of komen er geen Gentse Feesten? Iedereen snakt naar sociaal contact, naar feesten, naar omhelzingen en plezier. Met de huidige voorspellingen rond de vaccinaties, zou het in theorie mogelijk moeten zijn. “Maar het is echt te vroeg om nu al iets te zeggen”, aldus schepen Astrid De Bruycker (sp.a)

 1. Rita (72) en Pottie (75), oudste cafébazen van Overpoort, hebben hun laatste pint getapt: “Terug tien in plaats van vijf uur slapen”
  Gent

  Rita (72) en Pottie (75), oudste cafébazen van Overpoort, hebben hun laatste pint getapt: “Terug tien in plaats van vijf uur slapen”

  Voor de Gentse studenten zitten de examens erop, maar ook Luc ‘Pottie’ D’haens (75) en Rita Van Rijsselberghe (72) hebben hun donderdagnacht hun laatste beproeving doorstaan. Na 45 jaar achter de tapkraan gaan de oudste cafébazen van de Overpoort dan toch met pensioen. Heel wat studenten en oud-studenten kwamen nog afscheid van hen nemen in ‘hun’ Salamander.
 2. Is het de schuld van woonzorgcentrum Domino dat Anna Berteyn werd neergestoken door medebewoner? “Mocht ze dat ‘belletje’ nog gehad hebben, had ze het misschien overleefd”
  PREMIUM
  Gent

  Is het de schuld van woonzorg­cen­trum Domino dat Anna Berteyn werd neergesto­ken door medebewo­ner? “Mocht ze dat ‘belletje’ nog gehad hebben, had ze het misschien overleefd”

  In de correctionele rechtbank moest het Gentse woonzorgcentrum Domino zich vandaag verantwoorden voor de onopzettelijke doodslag van Anna Berteyn (99) op 12 juli 2020. De bejaarde vrouw werd ‘s morgens dodelijk gewond in haar bed aangetroffen. Ze had meerdere steekwonden in het aangezicht en een verbrijzelde schedel. De dader bleek een medebewoner te zijn die lijdt aan het korsakovsyndroom. Volgens het Openbaar Ministerie en de nabestaanden van Anna heeft het woonzorgcentrum echter enkel cruciale fouten gemaakt om dit te voorkomen. “Moeten dergelijke psychiatrische patiënten in een rusthuis verblijven?”