Zwaar ongeval in Phoenixstraat.
Volledig scherm
Zwaar ongeval in Phoenixstraat. © DVEG

Koerier van Deliveroo zwaargewond na aanrijding met wagen in Brugse Poort: “Bromfietser was bezig met zijn gsm”

GentEen bromfietser, werkzaam als koerier bij Deliveroo, is woensdagmiddag zwaargewond geraakt bij een verkeersongeval in de Brugse Poort. De man reed in op een voertuig dat aan het parkeren was. Volgens ooggetuigen was de bestuurder van de bromfiets op zijn smartphone bezig.

 1. ‘Ridder op het witte paard’ krijgt vier jaar cel voor extreem partnergeweld: “Zijn vriendin was gewoon onherkenbaar”
  PREMIUM

  ‘Ridder op het witte paard’ krijgt vier jaar cel voor extreem partnerge­weld: “Zijn vriendin was gewoon onherken­baar”

  K.B., een 24-jarige jongeman uit Gent, is donderdag veroordeeld tot een celstraf van vier jaar wegens feiten van extreem partnergeweld. Hij mishandelde zijn partner zodanig dat ze in het ziekenhuis belandde en vier maanden werkonbekwaam was. Het slachtoffer hoorde ook hoe de man de feiten minimaliseerde. “Jammer dat het gebeurd is, want nu zit ik in de problemen.” Haar advocaat beschreef wat de partner allemaal te verduren kreeg van haar ‘witte prins’.
  Gent
 2. “Hij beweerde dat zij reed, terwijl ze dood op de weg lag”: doodrijder en toenmalig lief van Stefanie (25) al 18 keer veroordeeld voor verkeersinbreuken
  PREMIUM

  “Hij beweerde dat zij reed, terwijl ze dood op de weg lag”: doodrijder en toenmalig lief van Stefanie (25) al 18 keer veroor­deeld voor verkeersin­breu­ken

  “U vindt dit misschien een zware straf, maar de zwaarste straf heeft de familie van Stefanie gekregen. Zelfs toen Stefanie al dood was, probeerde u de schuld in haar schoenen te schuiven.” Het rekwisitoor van een woeste procureur ging door merg en been. Clint V. (31), de toenmalige vriend van Stefanie Verstappen, moest zich in de rechtbank verantwoorden voor het verkeersongeluk waarbij de 25-jarige vrouw het leven liet.
  Gent
 1. MIJN STAD. Isolde Van Nieuwenhuyze (44) van De Frietketel: “Ik voel me geen veertiger tussen al dat jong volk”
  PREMIUM

  MIJN STAD. Isolde Van Nieuwenhuy­ze (44) van De Frietketel: “Ik voel me geen veertiger tussen al dat jong volk”

  “Burgers en snacks kan ik uitbesteden, maar ik zal zélf altijd achter het frietvet staan”, dat perfectionisme een mes is dat langs twee kanten snijdt, weet Isolde Van Nieuwenhuyze (44) als geen ander. “Een slechte recensie? Daar lig ik ‘s nachts van wakker.” Sinds 2018 staat ze aan het roer van de Frietketel, Gents meest geprezen frituur. Een gesprek over de treurwilgen aan de Lievekaai, de liefde voor haar klanten en frieten bakken in een oud herenhuis.
  Gent