Kleine Taha krijgt hulp om te ademen. Vandaag volstaat zelfs dat niet meer
Volledig scherm
Kleine Taha krijgt hulp om te ademen. Vandaag volstaat zelfs dat niet meer © RV

Kleine Taha (3) heeft zelfde medicijn nodig als Baby Pia: “De tijd dringt, hij kan niet meer zelfstandig ademen”

GentDe Gentse vzw Masala heeft een 48 uur lange livestream gehouden, door de jaarwisseling heen, om geld in te zamelen voor de kleine Taha Hamza. Het ventje lijdt aan dezelfde ziekte als Baby Pia, en dus moeten ook zijn ouders 1,8 miljoen euro bijeen zien te krijgen om het medicijn Zolgensma te kunnen krijgen. Kleine Taha woont in Turkije, maar heeft familie hier in Gent. De tijd dringt voor het kind.

 1. De allerbeste camera’s voor je vakantiefoto’s schuilen in deze smartphones
  Tweakers

  De allerbeste camera’s voor je vakantiefoto’s schuilen in deze smartpho­nes

  Ben je nog voor je vakantie op zoek naar een nieuwe smartphone? Hecht je veel belang aan de kwaliteit van de bijhorende camera, om zo onvergetelijke vakantiekiekjes en festivalfoto’s te kunnen maken? Smartphonespecialist Donovan Kerssenberg van technologiesite Tweakers trakteert je op zijn top drie smartphones-met-de-zotste-camera’s van het moment én geeft ook enkele minder dure alternatieven mee.
 2. Bluetoothspeakers die het langer volhouden dan jezelf: drie modellen met een batterijduur tot 25 uur
  Tweakers

  Bluetooth­spea­kers die het langer volhouden dan jezelf: drie modellen met een batterijd­uur tot 25 uur

  De zomer lacht ons toe: van bruisende terrasjes tot bomvolle parken over sfeervolle campings. Het zijn ideale gelegenheden voor een fijn streepje muziek. Een bluetoothspeaker - mét lange batterijduur - is daarvoor het perfecte gadget. Hoe herken je de beste exemplaren? En welke speakers – per budgetcategorie eentje – verkiest expert Eric Van Ballegoie van technologiesite Tweakers?