Graafwerken aan de binnentuin van de kathedraal
Volledig scherm
Graafwerken aan de binnentuin van de kathedraal © Erik De Troyer

Kindergraven ontdekt bij graafwerken aan Sint-Baafs

Aan de Sint-Baafskathedraal zijn de werken voor het bezoekerscentrum van het Lam Gods begonnen. Archeologen hebben er een wat lugubere, maar niet onverwachte ontdekking gedaan: massagraven en een voorbehouden begraafplaats voor jonge kinderen.

1 reactie

 • Marc Sierens

  4 jaar geleden
  Daarvoor hebben ze geld in Gent,maar om hun fietspaden in hun randgemeenten te onderhouden dat lukt niet.
 1. INTERVIEW. Pieter Vanderheyden (53), toekomstig burgemeester van de rijkste gemeente van Vlaanderen: “Echte problemen kennen we hier niet, het zijn meer luxeproblemen”
  PREMIUM
  Sint-Martens-Latem

  INTERVIEW. Pieter Vanderhey­den (53), toekomstig burgemees­ter van de rijkste gemeente van Vlaanderen: “Echte problemen kennen we hier niet, het zijn meer luxeproble­men”

  Eén keer per jaar draait hij als DJ Pieter plaatjes op de kermis, maar als politicus zet hij zich al 21 jaar in voor het welzijn van zijn dorpsgenoten. En net als zijn twee voorgangers komt hij uit de Vlerick Business School. Pieter Vanderheyden (53) wordt straks burgemeester van Sint-Martens-Latem, de gemeente met het hoogste gemiddelde inkomen van het land. “Je hoort vaak zeggen dat politici te veel betaald worden, maar ik kan u verzekeren dat ik financieel serieus moet inleveren. Ik doe dit uit liefde voor mijn dorp, niet voor het geld.”