Screenshot uit het winnend filmpje.
Volledig scherm
Screenshot uit het winnend filmpje. © rv

Kinderen uit Brugse Poort winnen Filemon filmfestival met animatiefilmpje over Van Eyck

Brugse PoortEnkele kinderen uit Malem in de Brugse poort werkten deze zomer rond Van Eyck in een atelier van Koen Vromman. Als deel daarvan maakten ze een animatiefilmpje over het gestolen paneel van de Rechtvaardige Rechters. Dat filmpje werd verkozen door TV Ekkergem en Filemon Festival tot beste kortfilm door kinderen.

  1. Na aanranding van 14-jarig meisje krijgt de Westerbegraafplaats kleine aanpassingen, politie neemt het op voor de buurt: “Dit is geen onveilige plek”
    Gent

    Na aanranding van 14-jarig meisje krijgt de Westerbe­graaf­plaats kleine aanpassin­gen, politie neemt het op voor de buurt: “Dit is geen onveilige plek”

    Na de aanranding van een 14-jarig meisje op de Westerbegraafplaats, neemt de stad maatregelen. De knop aan de binnenzijde - die de poort opent na sluitingstijd - wordt verwijderd, en scholen wordt gevraagd de plek niet als speelplaats te gebruiken. Verder worden problemen op de Westerbegraafplaats ontkend. De politie neemt het bovendien op voor de buurt rond het Van Beverenplein, waar de verdachten wonen.