Uncle Sam's, een Amerikaanse diner in Oostakker.
Volledig scherm
Uncle Sam's, een Amerikaanse diner in Oostakker. © Jill Dhondt

Kim en Winrik openen Amerikaanse diner in Oostakker: “We wilden alle clichés er wel in”

GentGent heeft er een nieuw restaurant bij, en wat voor één. Bij Uncle Sam’s kom je precies in een Amerikaanse diner uit de jaren zestig terecht, compleet met neonlampen en een verzaagde auto. Ook het menu is helemaal in thema: met black angus burgers en een sundae om te eindigen.

 1. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?
 2. Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later
  Livios

  Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later

  De nieuwe generatie 50-plussers is meer bezig met haar toekomst en hoe ze wil wonen. Vier op de tien 50-plussers willen zelfs nog vóór hun pensioen verhuizen naar een kleinere woning, op maat van hun oude dag. Bijna de helft van hen kiest resoluut voor een appartement. Dat blijkt uit een woononderzoek van vastgoedspecialist Hillewaere. Maar hoe ziet zo’n woning voor levenslang wonen eruit? En moet je daarvoor altijd verhuizen? Bouwsite Livios zocht het uit.
 3. “Renovatie van 40 miljoen euro, maar het lawaai blijft niet te harden.” Buurtbewoners van E17-viaduct pleiten voor snelheidsverlaging naar 70 per uur
  PREMIUM
  Gent

  “Renovatie van 40 miljoen euro, maar het lawaai blijft niet te harden.” Buurtbewo­ners van E17-viaduct pleiten voor snelheids­ver­la­ging naar 70 per uur

  De vernieuwde geluidsschermen langs de E17 in Gentbrugge doen niet wat ervan verwacht werd. Dat vindt de bewonersgroep ViaduKaduk. Samen pleiten ze voor een snelheidsverlaging van 90 tot 70 kilometer per uur op het viaduct. Het Agenschap Wegen en Verkeer (AWV) neemt de klachten serieus, maar plaatst wel enkele kanttekeningen.