Kurt Burgelman: Gentenaar, zanger, entertainer en 'ambetante mens'
Volledig scherm
Kurt Burgelman: Gentenaar, zanger, entertainer en 'ambetante mens' © KOS/Miemiekehobbyfotografie

Kevers en Bentleys: “Mijn liefde voor Gent is enigszins te vergelijken met mijn affectie voor de kever”

 1. ACHTER DE SCHERMEN BIJ KAA GENT. Dikran (55) houdt de heilige grasmat van de Buffalo’s in topconditie: “Zelfs kunstgras moet je onderhouden”
  PREMIUM

  ACHTER DE SCHERMEN BIJ KAA GENT. Dikran (55) houdt de heilige grasmat van de Buffalo’s in topcondi­tie: “Zelfs kunstgras moet je onderhou­den”

  Nu het nieuwe voetbalseizoen zich aandient, zet onze krant vijf medewerkers in de verf die achter de schermen van AA Gent werken. In het moderne voetbal is het een komen en gaan van spelers en trainers, maar het zijn deze mensen die, vrijwillig of betaald, samen met de supporters het hart vormen van de club. Als de Buffalo’s dit jaar potten breken in de Jupiler Pro League, is dat mee dankzij hen. Vandaag: Dikran Garabet, de man die er voor zorgt dat de velden er piekfijn bij liggen.
 2. Virale trend om in kostuum naar nieuwe ‘Minions’-film te kijken waait voorlopig niet over naar België: “Slechts enkelen komen verkleed kijken”
  Gent

  Virale trend om in kostuum naar nieuwe ‘Minions’-film te kijken waait voorlopig niet over naar België: “Slechts enkelen komen verkleed kijken”

  Na vijf jaar zijn de Minions terug met een nieuwe film: ‘Minions: The Rise of Gru’. En daar blijken heel wat fans erg opgetogen over te zijn. Vooral in Groot-Brittannië worden er massaal tickets gekocht. Kijkers trekken er in grote groepen naar de bioscoop, volledig uitgedost in kostuum. Tijdens de film wordt er ook fanatiek gejuicht. Enkelingen gingen echter een stap te ver bij deze van TikTok overgewaaide virale trend en pleegden vandalisme in de cinemazalen, waardoor sommige cinema’s nu zelfs mensen in formele kledij weigeren. Bij Kinepolis zijn ze op hun hoede voor de trend, maar voorlopig blijft het rustig.