DVEG
Volledig scherm
© DVEG

Kerstman strijdt tegen ouderverstoting: “Dat is een vorm van huiselijk geweld en het kind is de dupe”

GentOp maandag 21 en dinsdag 22 december duiken langs verschillende gerechtsgebouwen in heel België kerstmannen op, maar ze brengen geen blijde boodschap. Het is een actie van de organisatie ‘Blauw Hart Ouderverstoting Internationaal’, die strijdt tegen ouderverstoting. “Na een scheiding zet de ene ouder het kind op tegen de andere ouder en vaak zijn de vaders het slachtoffer. De advocaten werken dit in hun pleidooi alleen maar in de hand.”

 1. Na politiek relletje dan toch geld gevonden voor nieuw Gents natuurgebied op grens met Lochristi: “We hebben veel bezorgde mailtjes ontvangen”
  Gent/Lochristi

  Na politiek relletje dan toch geld gevonden voor nieuw Gents natuurge­bied op grens met Lochristi: “We hebben veel bezorgde mailtjes ontvangen”

  De 2,5 miljoen euro budget voor de uitbouw van het natuurgebied Wonderwoud komt er dan toch. Een voormalige luchthaven, op de grens tussen Gent en Lochristi, wordt zo omgedoopt tot een nieuwe groene long. Maar eind vorig jaar was die toekomst nog hoogst onzeker. “We zijn vastberaden deze prachtige groenpool nog groter, nog mooier en nog sterker te maken”, zegt bevoegd minister Zuhal Demir (N-VA).
 2. Je (klein-)kind financieel ondersteunen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastingen betaalt
  Spaargids.be

  Je (klein-)kind financieel ondersteu­nen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastin­gen betaalt

  De aankoop van een woonst is vaak een harde noot om te kraken. De huizenprijzen zijn hoog en de banken stellen zich minder soepel op bij een lage eigen inbreng. Hulp van de ouders blijkt dikwijls noodzakelijk om de droom van een eigen stekje waar te maken. Maar hoe kan je als (groot-)ouder je (klein-)kind daarbij ondersteunen? En wat zijn de aandachtspunten? Spaargids.be maakt een overzicht.
 1. Laure Flament en VDK Gent staan voor derde maal tegenover Michelbeke: “Nieuw setverlies mag ons geen derde keer overkomen”
  VOLLEYBAL LIGA VROUWEN

  Laure Flament en VDK Gent staan voor derde maal tegenover Michelbeke: “Nieuw setverlies mag ons geen derde keer overkomen”

  Met een straat voorsprong op de concurrentie beginnen de vrouwen van VDK Gent zaterdag aan een nieuwe confrontatie tegen Saturnus Michelbeke. Dat regionaal duel mag normaal gezien geen probleem opleveren voor Laure Flament en haar teamgenoten. “We hebben toch al tweemaal een set verloren tegen Michelbeke: tijdens de competitie en in de beker”, waarschuwt de aanvalster van Gent.