Pastoor Jürgen François in zijn kerk.
Volledig scherm
Pastoor Jürgen François in zijn kerk. © James Arthur

Kerk Muide te koop voor 275.000 euro

GENTNu de kerk van de wijk Muide op de lijst met herbestemmingen staat, wordt ze verkocht, gewoon via een immosite. Toch houdt de kerkfabriek de touwtjes nog in handen. De bisschop zelf zal bekijken welke toekomstplannen de kandidaat-kopers hebben voor de kerk, en op basis daarvan beslissen aan wie het gebouw verkocht wordt.

 1. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.
 2. Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1
  Gouden Formule 1
  9

  Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1

  De eerste twee GP’s van het nieuwe F1-seizoen zitten er intussen al even op. En zo ook de eerste speeldag van de Gouden Formule 1. Betekent dit dat jij te laat bent om jouw droomteam nog in te schrijven? Neen hoor, helemaal niet: ga aan de slag voor de volgende GP in Australië (en de rest van het seizoen) en scoor nog steeds prachtige prijzen.
 1. FACTS viert 30 jaar fantasy: “Op de eerste editie was er 40 man en een poedel, nu loopt Flanders Expo twee dagen vol superfans”
  PREMIUM

  FACTS viert 30 jaar fantasy: “Op de eerste editie was er 40 man en een poedel, nu loopt Flanders Expo twee dagen vol superfans”

  Vier vrienden organiseerden dertig jaar geleden een fantasy-, anime-, en scifibeurs in café ‘t Tonneke in Gent. Nu is de Arteveldestad met FACTS gastheer voor de grootste comic con van de Lage Landen. Met nog steeds een vloot R2D2-robots waar George Lucas jaloers op is, befaamde acteurs en topartiesten, om over de fans nog maar te zwijgen. “De allerleukste actrice stond erop om met onze vrijwilligers op de foto te gaan.”
  Gent
 2. Gent verklaarde zich 15 jaar geleden onafhankelijk en verzette zich tegen ‘verwestvlamisering’: “West-Vlamingen voelden zich op den duur echt bedreigd”
  PREMIUM

  Gent verklaarde zich 15 jaar geleden onafhanke­lijk en verzette zich tegen ‘verwest­vla­mi­se­ring’: “West-Vlamingen voelden zich op den duur echt be­dreigd”

  “Al 15 jaar is Gent een onafhankelijke stadstaat in Vlaanderen. De mensen beseffen dat te weinig.” Dat zegt Edmond Cocquyt, die inderdaad exact 15 jaar de onafhankelijkheid van Gent uitriep tijdens een groot volksfeest rond Trefpunt en op Sint-Baafsplein. De stunt, waarbij West-Vlamingen zwaar geviseerd werden, haalde zelfs de nationale media.
  Gent