Katrien Windey, Françoise Buylen en Ingrid Avet.
Volledig scherm
Katrien Windey, Françoise Buylen en Ingrid Avet. © rv

Katrien, Françoise en Ingrid maken samen boek waar schilderijen, gedichten en foto’s met elkaar interageren

GentKatrien Windey, Françoise Buylen en Ingrid Avet hebben net samen een boek uitgebracht. Het is een kruisbestuiving geworden tussen de schilderijen van Katrien, de gedichten van Françoise en de foto’s van Ingrid.

  1. Op bezoek bij Pottie (74) en Rita (71), de oudste cafébazen van de Overpoort: “We zijn al naar zoveel trouwfeesten en babyborrels mogen gaan”
    PREMIUM
    Gent

    Op bezoek bij Pottie (74) en Rita (71), de oudste cafébazen van de Overpoort: “We zijn al naar zoveel trouwfees­ten en babybor­rels mogen gaan”

    Al meer dan 40 jaar baten Luc ‘Pottie’ D’haens (74) en Rita Van Rijsselberghe (71) hun studentencafé uit in de Overpoort. Ze hebben al duizenden - voornamelijk West-Vlaamse - studenten over de vloer gekregen, waaronder heel wat bekende koppen. Dat betekent ook dat ze een schat aan zotte verhalen hebben. Nu de studenten naar huis zijn voor de zomer, geven ze er enkele prijs. "Het afgelopen jaar hebben we een totaal ander leven geleid. We konden plots 10 uur slapen in plaats van 5. In het begin deed dat deugd, maar we misten onze studenten.”