De Arsenaal-site in Gentbrugge beslaat een enorme oppervlakte.
Volledig scherm
PREMIUM
De Arsenaal-site in Gentbrugge beslaat een enorme oppervlakte. © NMBS

Kan de stad de Arsenaal-site in Gentbrugge aankopen tegen een schappelijke prijs? “Onmogelijk op basis van de huidige regels”

GentDe verkoop van de Arsenaal-site in Gentbrugge beroert steeds meer de gemoederen. Actiegroepen willen dat de Stad Gent het domein aankoopt tegen een schappelijke prijs, maar dat blijkt moeilijker dan gedacht. “Een rechtstreekse verkoop, ook tussen overheden, is op basis van de huidige regels onmogelijk", zegt federaal minister van Mobiliteit Georges Gilkinet. 

  1. Sottegem, Sint-Denijs en Haasdonk klimmen naar eerste provinciale, Kallo duwt Evergem en Nederhasselt naar derde provinciale
    Provinciaal voetbal

    Sottegem, Sint-De­nijs en Haasdonk klimmen naar eerste provincia­le, Kallo duwt Evergem en Nederhas­selt naar derde provincia­le

    Op drie wedstrijden in vierde provinciale na zitten de eindronden in het provinciaal voetbal erop. Met SV Sottegem, KVV Sint-Denijs en HRS Haasdonk kennen we sinds zondagnamiddag drie nieuwe eersteprovincialers. Zowel in tweede als derde provinciale wordt op basis van de standen na negentig minuten een rangschikking met de verliezers van speeldag twee opgemaakt. Met in volgorde van belangrijkheid: punten, doelsaldo, doelpunten voor, doelpunten tegen. Als Drongen volgend weekend in de interprovinciale eindronde wint van VK Linden en naar het nationale amateurvoetbal klimt, is er zowel in tweede, derde als vierde provinciale een extra stijger.