Juwelier Filip Moens vlak na het fatale schot. De politie heeft zijn handen in bruine zakken ingepakt om geen sporen verloren te laten gaan.
Volledig scherm
PREMIUM
Juwelier Filip Moens vlak na het fatale schot. De politie heeft zijn handen in bruine zakken ingepakt om geen sporen verloren te laten gaan. © Gianni Barbieux

Juwelier die vluchtende overvaller in de rug schoot, krijgt geen straf: “Ik heb een mens gedood. Daar denk ik constant aan”

Juwelier Filip Moens (54) uit Oostakker moet niet worden gestraft omdat hij in de zomer van 2018 een vluchtende overvaller doodschoot. Dat heeft de Gentse raadkamer beslist. “Ik kan niet zeggen dat ik opgelucht ben”, zegt Moens. “Ik heb een mens doodgeschoten. Ik heb dat nooit gewild.”

  1. Inge Mertens laat bekende zaak over: Mertens Mercerie wordt Toverstof, Mertens naaimachines blijft
    Gent / Melle

    Inge Mertens laat bekende zaak over: Mertens Mercerie wordt Toverstof, Mertens naaimachi­nes blijft

    Inge Mertens van Mertens Mercerie laat haar bekende zaak over. Nergens anders dan bij haar vind je àlles van naaigerief, van knopen tot kanten lintjes, van elastiekjes tot breinaalden. Het assortiment blijft, maar de winkel gaat Toverstof heten. “Mijn ouders zijn met deze zaak gestart in 1972, zij zijn blij dat ze blijft bestaan.” Inge’s broer Dirk heeft Mertens Service Center en handelt in naaimachines, die zaak blijft gewoon wat ze is.