Jos Decelle, een niet-zo-doorsnee eerstejaarsstudent geschiedenis aan de UGent.
Volledig scherm
PREMIUM
Jos Decelle, een niet-zo-doorsnee eerstejaarsstudent geschiedenis aan de UGent. © Wannes Nimmegeers

Jos Decelle start op zijn 64ste aan zijn bachelor geschiedenis aan de UGent: “Ik heb mij al ingeschreven bij de studentenclub”

Na een stevige carrière bij de NMBS is Jos Decelle (64) op 1 februari met pensioen gegaan. Aan ‘genieten van zijn oude dag’ geeft hij zo zijn eigen invulling: gisteren is hij gestart aan zijn eerste bachelor geschiedenis aan de UGent. “Ik weet ook wel dat ik geen leeftijdsgenoten in mijn jaar zal vinden”, lacht hij. “Maar als ik mijn medestudenten kan helpen, zal ik het zeker niet laten.”

 1. Politie Gent controleert op zwaar vervoer en stelt 15 overtredingen vast bij 15 transporten: “Boetes zijn zwaarder want gevolgen kunnen groter zijn bij ongeval”
  Gent

  Politie Gent contro­leert op zwaar vervoer en stelt 15 overtredin­gen vast bij 15 transpor­ten: “Boetes zijn zwaarder want gevolgen kunnen groter zijn bij ongeval”

  Maandagvoormiddag hield politiezone Gent een controleactie met bijzondere aandacht voor uitzonderlijke transporten. “Rijden met zwaar vervoer houdt een grote verantwoordelijkheid in. Ongevallen waarbij een vrachtwagen betrokken is, hebben vaak grote gevolgen. Daarom worden inbreuken met en door zwaar vervoer zeer zwaar beboet”. Er werden in totaal 15 overtredingen vastgesteld.
 2. Bakkerij Dewulf in Sint-Amandsberg stopt na 53 jaar: “We zijn altijd heel innovatief geweest”
  PREMIUM
  Gent

  Bakkerij Dewulf in Sint-Amandsberg stopt na 53 jaar: “We zijn altijd heel innovatief geweest”

  Dewulf onstond 53 jaar geleden als een klein bakkerijtje, maar is intussen een gevestigde waarde in Gent. Dertig jaar geleden nam Mark Dewulf (52) de bakkerij over van zijn vader Hugo, samen met zijn vrouw Annick Verneert (47). Het duo was niet bang om vernieuwend uit de hoek te komen. Als een van eersten plaatsten ze broodautomaten en hun drive-in is nog uniek. Annick werd echter ziek deze zomer, dus besloot het koppel om de bakkerij over te laten zodat ze nog zoveel mogelijk kunnen genieten van hun tijd samen.