Net niet voor Joris Vandenbroucke.
Volledig scherm
PREMIUM
Net niet voor Joris Vandenbroucke. © BELGA

Joris Vandenbroucke wordt geen minister: “De portefeuilles die sp.a uit de brand heeft gesleept, zijn meer op het lijf geschreven van anderen”

Geen hoofdrol voor Gent in de federale regering, en zelfs geen bijrol. We hebben geen enkele Gentse minister, en zeggen dat de premier ‘een hart voor Gent’ heeft en De Pinte toch vlak naast Gent ligt, is de naakte waarheid ontkennen: Gent speelt de komende jaren niet mee. Nochtans waren de verwachtingen vooral voor Joris Vandenbroucke (sp.a) hoog gespannen. Toch verlaat hij de onderhandelingstafel met opgeheven hoofd. “Dit is nu eenmaal politiek.”

 1. Een party op de fly-over? Nightlifecoach Bart Meyskens moet nachtleven en beleid met elkaar verzoenen: “Met goesting kijk ik uit naar de heropleving”
  PREMIUM
  Gent

  Een party op de fly-over? Nightlife­coach Bart Meyskens moet nachtleven en beleid met elkaar verzoenen: “Met goesting kijk ik uit naar de herople­ving”

  Het heeft er de voorbije jaren een paar keer stevig op gezeten tussen de stad en het Gentse nachtleven. Dieptepunt - maar tegelijk ook kantelpunt - was de sluiting van de Kompass Klub na een overlijden door druggebruik daar. Ondertussen heeft Gent met Bart Meyskens - bekend van onder meer de Millie Vanillie - een eerste nightlifecoach én een eerste actieplan, met ruimte voor experimenten en verrassende locaties.
 1. Alloo en de wegpolitie zetten Ferrari aan de kant: "Ik ging gewoon even tanken"
  Play

  Alloo en de wegpolitie zetten Ferrari aan de kant: "Ik ging gewoon even tanken"

 2. Zie jij wat er scheelt met dit nieuwsanker?
  Play

  Zie jij wat er scheelt met dit nieuwsan­ker?