De jongeren van Brake-Out tijdens de voorbereiding van hun expo in het S.M.A.K.
Volledig scherm
De jongeren van Brake-Out tijdens de voorbereiding van hun expo in het S.M.A.K. © Marc Beaucourt

Jongeren met een beperking veroveren S.M.A.K. en ontwikkelen podcastwandeling door Citadelpark

GentTwaalf jongeren met een beperking zijn volop in de weer om hun eigen tentoonstelling in het S.M.A.K. op punt te zetten. Op 26, 27 en 29 juni zal hun harde werk te zien zijn voor het grote publiek. Bezoekers zullen dan ook een podcastwandeling kunnen volgen die de jongeren hebben uitgewerkt.

 1. Muizenplaag Ledeberg woedt na twee maanden nog steeds: “Nochtans, voor 4.500 euro is er een oplossing”
  Ledeberg

  Muizen­plaag Ledeberg woedt na twee maanden nog steeds: “Nochtans, voor 4.500 euro is er een oplossing”

  Twee maanden nadat de inwoners van drie Ledebergse straten aan de alarmbel trokken, is er nog helemaal niks gebeurd. Sinds er gewerkt wordt aan de tramsporen, worden de huizen van de Doorgangstraat, de Weldadigheidsstraat en een deel van de Langestraat geteisterd door muizen. De verdelger van de stad is echter alleen opgeleid om ratten te vangen, geen muizen. “Dit kan toch niet”, klinkt het bij de oppositiepartij PVDA. “Het verdelgen van een muizenplaag is een schoolvoorbeeld van iets dat collectief aangepakt moet worden.”
 2. RECENSIE. ‘F*** you very, very much’: “Vrouwen boven de dertig zijn dus allemaal ladderzatte en hysterische wezens?”
  TV

  RECENSIE. ‘F*** you very, very much’: “Vrouwen boven de dertig zijn dus allemaal ladderzat­te en hysteri­sche wezens?”

  Een droogeerlijke komedie over het leven van drie vriendinnen boven de dertig met Frances Lefebure als de losgeslagen kapitein van dit ambitieuze relaas vol schuine opmerkingen en bekende koppen. ‘F*** you very, very much’, is hier niet om onopgemerkt aan u voorbij te gaan. Maar of u deze kolderieke reeks op Streamz ook moet streamen? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.