Nederlandse oplichters gebruiken Vlaamse jongeren als geldezels
Volledig scherm
Nederlandse oplichters gebruiken Vlaamse jongeren als geldezels © Getty Images/iStockphoto

Jongeren laten hun bankrekening gebruiken door oplichters en riskeren celstraffen tot tien maanden: “Eerst die oplichting en onlangs overleed mijn vrouw, niet bepaald een leuke periode”

GentTijdens het tweede luik van de themazittingen in de Gentse rechtbank rond zogenaamde ‘geldezels’ of ‘money mules’ werden donderdag gevangenisstraffen tot tien maanden gevorderd voor de beklaagden. Zij leenden hun bankrekening uit aan criminelen die via phishing illegaal geld verwerven. De meesten gaven aan niet op de hoogte geweest te zijn van de criminele feiten. “Ik dacht dat het een legale manier was om geld te verdienen”.

 1. Secundair Kunstinstituut protesteert als eerste school in Vlaanderen tegen nieuwe eindtermen: “Minder ruimte voor vakken als tekenen, schilderen, beeldhouwen...”
  Gent

  Secundair Kunstinsti­tuut protes­teert als eerste school in Vlaanderen tegen nieuwe eindtermen: “Minder ruimte voor vakken als tekenen, schilderen, beeldhou­wen...”

  Leerlingen van het Secundair Kunstinstituut Gent hebben een paar dagen geleden een protestactie op poten gezet waarmee ze de nieuwe eindtermen binnen het onderwijs aanklagen. Volgens die nieuwe afspraken is er minder tijd voor praktijklessen waar het binnen het kunstonderwijs grotendeels om draait. Voor morgen, woensdag 20 januari, hebben de scholieren een demonstratie gepland om de hervorming te bekampen.
 2. Schoolvrienden Karel en Gil openen gezellig koffiehuis met broodjesbar aan Oude Dokken
  Gent

  School­vrien­den Karel en Gil openen gezellig koffiehuis met broodjes­bar aan Oude Dokken

  Karel De Baets (42) en Gil Bekaert (42) gaven een paar maanden geleden hun job als fotograaf en barista op om samen een eigen zaak te starten. Achter het Ibis Budgethotel aan de Dampoort richtten ze het gelijkvloers van een prachtig gebouw in tot koffiebar waar je tegelijk ook broodjes kan kopen. Voorlopig kan je enkel afhalen maar het mooie interieur doet je alvast snakken om ter plekke te gaan smullen.
 1. Vulkaan Etna spuwt opnieuw lava uit
  Play

  Vulkaan Etna spuwt opnieuw lava uit

 2. "Er is geen zuurstof meer": video toont chaos op Covidafdeling in Egyptisch ziekenhuis
  Play

  "Er is geen zuurstof meer": video toont chaos op Covidafde­ling in Egyptisch ziekenhuis