Jongens en meisjes van het GO Atheneum Mariakerke droegen vandaag een rokje om een vuist te maken tegen seksisme.
Volledig scherm
Jongens en meisjes van het GO Atheneum Mariakerke droegen vandaag een rokje om een vuist te maken tegen seksisme. © Gudrun Rombaut

Jongens en directeur trekken rokje aan op school om vuist te maken tegen seksisme

MariakerkeHet GO Atheneum in Mariakerke stuurde gisteren nog een oproep uit naar zijn leerlingen: draag op 22 oktober een rokje op school. Vrijwel alle meisjes gingen daarop in maar ook een dertigtal jongens en enkele leraars. Op die manier willen ze duidelijk maken dat vrouwen én mannen mogen dragen wat ze willen.

 1. Restaurant De Lieve levert tot in Knokke met de fiets: “We staan erop dat ons eten deftig toekomt”
  Gent

  Restaurant De Lieve levert tot in Knokke met de fiets: “We staan erop dat ons eten deftig toekomt”

  De ouders en vrienden van Jan van Eetkaffee De Lieve vonden het ontzettend jammer dat ze geen eten konden laten leveren omdat ze te ver buiten Gent wonen. Dus besloot de mede-eigenaar om elke zondag een grote leverronde te doen via Beernem en Brugge naar Knokke met de bakfiets. De andere Gentse restaurants doen hun uiterste best, maar zo ver gaan er weinig. “Heen en terug naar Knokke via Beernem en Brugge, daar toe ik toch 5 tot 6,5 uur over, afhankelijk van hoeveel wind er is.”
 2. Van dwerggeitjes in het park tot cinema op het water: de leukste voorstellen voor het Wijkbudget
  Gent

  Van dwerggeit­jes in het park tot cinema op het water: de leukste voorstel­len voor het Wijkbudget

  Het Gentse stadsbestuur voorziet een budget van 6,25 miljoen euro om de 25 wijken van Gent nog beter te maken. Sinds september konden bewoners van de eerste 11 wijken een voorstel indien, tot en met eind november. Nu de deadline verlopen is, staan er 495 voorstellen online. Het aantal alleen al toont aan dat Gentenaars creatief zijn in hart en nieren, maar de inhoud van de voorstellen tonen dat nog veel meer. Wij haalden de leukste voorstellen er alvast uit voor jou.
 3. Buurtcafé Merino voorziet hapje en drankje voor dagen na Kerstmis en Nieuwjaar: “Vrienden en familie toch de kans geven om al wandelend samen te klinken”
  Gentbrugge

  Buurtcafé Merino voorziet hapje en drankje voor dagen na Kerstmis en Nieuwjaar: “Vrienden en familie toch de kans geven om al wandelend samen te klinken”

  Restaurants promoten al volop hun menu voor kerstavond en oudejaar, maar het gloednieuwe café Merino pakt het anders aan. Nele en Lieselot De Keyser focussen op de dagen ná Kerstmis en Nieuwjaar zodat vrienden en familie die elkaar de avond zelf niet konden zien, de dagen erna toch samen kunnen klinken met een lekker taartje, ‘glitterballen’ en aperitief erbij.
 1. Gecrashte Grosjean bezoekt onheilsplek in Bahrein en ontmoet zijn redder
  Play

  Gecrashte Grosjean bezoekt onheils­plek in Bahrein en ontmoet zijn redder

 2. Simon (48) krijgt elke dag bezoek van deze vos en haar jongen
  Play

  Simon (48) krijgt elke dag bezoek van deze vos en haar jongen