Nick Braeckevelt en Bruce Vansteenwinkel werden aangevallen in Gent.
Volledig scherm
Nick Braeckevelt en Bruce Vansteenwinkel werden aangevallen in Gent. © Alexander Deprez

Jonge holebi’s in elkaar geslagen in Gent, politie zoekt daders via camerabeelden

Nabij de Sint-Baafskathedraal kregen twee jongeren zaterdagnacht rake klappen te verwerken. In een open brief op sociale media schrijft één van hen de gebeurtenissen van zich af. “Gent, de meest open-minded stad van Vlaanderen. Een links bastion waar iedereen zichzelf mag zijn. Dachten we. Tot we in elkaar geslagen werden omdat we onszelf wilden zijn.” De Gentse lokale politie voert een onderzoek naar de feiten.

22 reacties

 • Filip Vanlaeken

  1 jaar geleden
  Geld voor repressieve LEZ pest-cameras is er wel, maar veiligheid voor alle burgers... ho maar. Die burgemeesters van grote steden spelen graag de populaire op sociale media, maar zien niet meer wat er leeft op straat.
 • werner Van der Kelen

  1 jaar geleden
  In wat voor soort maatschappij evolueren we, dit is echt niet te vatten, wie zo iets doet onschuldige mensen aanvallen zijn grote lafaards, wie of wat je bent doet niks ter zake, mensen laat je gerust !
 • Jess Janssen

  1 jaar geleden
  Leef u eigen leven en laat andere gerust ! Holebi’s de zaligste mensen die ik ken. Laat het niet aan jullie hart komen en blijf wie jullie zijn !
 • marie-jose Marie-José Anthonis

  1 jaar geleden
  Laat de mensen toch gerust ze doen jullie toch geen kwaad lafaards hopelijk worden ze gevonden en zwaar gestraft
 • Jeroen Beckers

  1 jaar geleden
  Mensen in elkaar slaan die niemand iets misdaan hebben getuigt niet echt van stoerheid maar vooral van een grote achterlijkheid.
 1. Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Een foundation- of lipstickvlek op je lievelingstas? Wat je ook doet, ga de vlek niet met water te lijf! Zo maak je de schade alleen maar groter. Ook dure wondermiddeltjes hoef je niet in huis te halen. Dé ideale bondgenoot bij lastige vlekken op je leren tas is goedkoper dan je denkt. Meer zelfs, je hebt het vast in huis. Vaseline is afkomstig van petroleum en slaagt er daarom als geen ander in om vuildeeltjes te capteren zodat je ze makkelijk kan verwijderen. Smeer een royale hoeveelheid van de klassieker op de make-up vlek. Laat even inwerken en verwijder het goedje met een vochtige doek. Herhaal indien nodig. Laat de crème een vette glans na op je handtas? Wrijf het overtollige vet weg met een beetje milde detergent op een zachte doek.
 1. Skiërs dalen succesvol beruchte Yosemite-berg volledig af
  Play

  Skiërs dalen succesvol beruchte Yosemite-berg volledig af

 2. Deze hond snuffelt naar coronabesmettingen op de luchthaven
  Play

  Deze hond snuffelt naar coronabe­smet­tin­gen op de luchthaven