Simon Clement (24, rechts) met Andries (22) en nog twee 'medestrijders' aan de lange tafel voor het huis dat ze als 'planbureau' voor de toekomst van de wijk willen gebruiken.
Volledig scherm
Simon Clement (24, rechts) met Andries (22) en nog twee 'medestrijders' aan de lange tafel voor het huis dat ze als 'planbureau' voor de toekomst van de wijk willen gebruiken. © Wannes Nimmegeers

Jonge Gentenaars doen vanuit gekraakt pand ultieme poging om Bernadettewijk te redden: “We luisteren naar de wensen van de bewoners”

Sint-AmandsbergMet een kerngroep van 16 mensen zijn ze, en samen vormen ze de actiegroep Bernadette Blijft. Een aantal van hen heeft een leegstaande woning in de bedreigde Sint-Bernadettewijk gekraakt - al noemen ze het zelf ‘tijdelijk ingevuld’ - en zoekt van daaruit contact met de bewoners. “Uitzoeken wat hun wensen zijn, wat zij juist willen, dat is belangrijk", vindt Simon Clement (24). De eis van de groep: sloop de wijk blok per blok, zodat wie wil, kan blijven.

 1. 120 uur werkstraf voor vriend van Benny die hem op huwelijksfeest in een coma sloeg
  PREMIUM
  Gent/Merelbeke

  120 uur werkstraf voor vriend van Benny die hem op huwelijks­feest in een coma sloeg

  Na onschuldig geflirt op een huwelijksfeest kreeg Benny Rasschaert (34) uit Merelbeke plots een vuistslag van zijn vriend. Die was jaloers, waarna er een ruzie ontstond tussen beiden. Voor Benny eindigde het dansfeest in een coma waar hij pas 20 dagen later uit ontwaakte. Zijn vriend werd nu veroordeeld tot een werkstraf van 120 uur. Indien hij die niet uitvoert, moet hij twee jaar naar de cel.
 1. Truck vol karaokemateriaal rijdt te snel en mist dan bocht
  Play

  Truck vol karaokema­te­ri­aal rijdt te snel en mist dan bocht

 2. Yvette gaat viraal nadat ze haar kast vergeet op te ruimen
  Play

  Yvette gaat viraal nadat ze haar kast vergeet op te ruimen