Bram en Imke met zoontjes Mo en Jip bij hun gloednieuwe elektrische wagen
Volledig scherm
Bram en Imke met zoontjes Mo en Jip bij hun gloednieuwe elektrische wagen © VDS

Jong gezin wint elektrische auto bij nagelnieuwe MIG Motors-garage in Wondelgem: “Oude verkopen, en met opbrengst zonnepanelen leggen”

Wondelgem / OosterzeleDe krokusvakantie kon niet beter starten voor het gezin van Bram Delfosse uit Oosterzele. Tijdens het wachten op de tram een tijd geleden zag hij een reclame voor een wedstrijd, waar hij voor de grap aan deelnam. Resultaat: vandaag kreeg hij als hoofdwinnaar een elektrische Volkswagen I.D.3.

 1. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.
 2. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.