Jonathan Goddyn stelt met trots zijn boek voor
Volledig scherm
Jonathan Goddyn stelt met trots zijn boek voor © DVEG

Jonathan (32) schreef een roman over de Jehova’s Getuigen: “Mijn vader schopte me buiten op de dag dat mijn moeder begraven werd”

Gent/BruggeHet schrijversdebuut van Jonathan Goddyn is meteen een binnenkomer. Als ex-getuige van Jehova schreef de Bruggeling een roman waarin de werking van de religieuze groep stevig op de korrel wordt genomen. “Ik ben enorm kritisch, maar probeer toch een balans te zoeken. Het zijn niet de leden die het probleem vormen, het is de organisatie.”

 1. Ex-leden starten rechtszaak tegen Jehova’s getuigen: “Als meisje van 18 jaar verplicht om te trouwen met getuige van Jehova, terwijl ik verliefd was op iemand anders”
  PREMIUM
  Gent/Mechelen

  Ex-leden starten rechtszaak tegen Jehova’s getuigen: “Als meisje van 18 jaar verplicht om te trouwen met getuige van Jehova, terwijl ik verliefd was op iemand anders”

  In Gent is het opmerkelijke proces tegen de getuigen van Jehova opnieuw aangevat. Ex-leden spanden de rechtszaak aan wegens onder andere het aanzetten tot geweld en discriminatie. Jenny Schippers (63) uit Mechelen is één van de slachtoffers die zal getuigen tijdens het proces. “Mijn familie raakte echt verscheurd”, zegt ze emotioneel.
 2. Getuigen van Jehova voor rechter wegens aanzetten tot discriminatie en haat: “Genegeerd worden door mensen die je lief hebt, dat is de ergste vorm van pesten”
  PREMIUM
  Gent

  Getuigen van Jehova voor rechter wegens aanzetten tot discrimina­tie en haat: “Genegeerd worden door mensen die je lief hebt, dat is de ergste vorm van pesten”

  Het opmerkelijke proces tegen de getuigen van Jehova is dinsdag behandeld in de Gentse correctionele rechtbank. Zestien personen en Unia, het Interfederaal Gelijkekansencentrum, stelden zich burgerlijke partij. Zij spanden de rechtszaak aan wegens onder andere het aanzetten tot geweld en discriminatie tegenover ex-leden. “Wij worden bestempeld als daders, terwijl wij het slachtoffer zijn.”
 1. Dat gaat bijna fout: man redt bromfietser van rollende banden
  Play

  Dat gaat bijna fout: man redt bromfiet­ser van rollende banden

 2. Een donut eten bij het nieuwe filiaal Dunkin' Donuts in Gent? Dat is dan even aanschuiven
  Play

  Een donut eten bij het nieuwe filiaal Dunkin' Donuts in Gent? Dat is dan even aanschui­ven