Ruben Schoenmaekers en Jonathan Blondeel tijdens de race.
Volledig scherm
Ruben Schoenmaekers en Jonathan Blondeel tijdens de race. © rv

Jonathan (30) en Ruben (31) halen 12.000 euro op na zeven dagen lopen door de Sahara

GentGentenaars Jonathan Blondeel (30) en Ruben Schoenmaekers (31) hebben een dubbele prestatie neergezet. Niet alleen hebben ze de Marathon des Sables uitgelopen, een tocht van 250 kilometer door de Sahara, ze hebben ook 12.000 euro opgehaald om vrouwen met borstkanker te ondersteunen.

  1. Boze boeren sturen verkeer in Gent in de war, 700 tractoren op de baan: “Wij staan politiek niet sterk, dus we moeten onze stem op een andere manier laten horen”
    Play
    Gent

    Boze boeren sturen verkeer in Gent in de war, 700 tractoren op de baan: “Wij staan politiek niet sterk, dus we moeten onze stem op een andere manier laten horen”

    Gent werd overspoeld door boze landbouwers in tractoren. Vanuit Wetteren waren er 150 op weg naar Gent, vanuit Eeklo nog eens 50. In totaal zouden 700 landbouwvoertuigen de binnenring afgereden hebben. Rond 14 uur werd de Sterre even bezet, maar het is vooral de Gentse stadsring R40 waar de landbouwers het verkeer lam legden. De boeren protesteerden tegen de strenge stikstofmaatregelen, die het hen onmogelijk maken hun job uit te oefenen.