Ondersteunend beeld: een cannabisplantage.
Volledig scherm
Ondersteunend beeld: een cannabisplantage. © Parket Brussel

Joints of hennepondergoed? Zaak uitgesteld na betwisting over doel van cannabisproductie

De correctionele rechtbank heeft zich woensdagmiddag over een wel heel opmerkelijk zaakje gebogen: twee mannen stonden terecht voor het uitbaten van cannabisplantages in Gent. Speurders troffen in totaal zo’n 236 planten aan. Om te verkopen als drugs, aldus het parket. De verdediging zag dat ‘lichtjes’ anders: “Er zijn geen stalen die bewijzen dat het THC-percentage hoger was dan 0,2 procent. Het staat dus niet vast dat de planten voldoen aan de wettelijke definitie van drugs.”

 1. ‘Eveline’ gebruikte ook foto's van Gentse onderwijzeres: “Ze is een groter slachtoffer dan die BV’s”
  Gent

  ‘Eveline’ gebruikte ook foto's van Gentse onderwijze­res: “Ze is een groter slachtof­fer dan die BV’s”

  G.R., de jongeman die via catfishing naaktfoto's van verschillende BV's bemachtigde, gebruikte voor zijn praktijken foto's van een Gentse onderwijzeres. Dat melden Het Nieuwsblad en De Standaard en het nieuws wordt door gerechtelijke bronnen bevestigd. Hoe de 27-jarige G.R. aan de foto's van de jonge vrouw raakte, is nog niet duidelijk. De onderwijzeres heeft voorlopig nog geen klacht ingediend. G.R. werd begin oktober onder aanhoudingsbevel geplaatst maar enkele dagen later vrijgelaten onder voorwaarden.
 2. KAA Gent plooit onder druk: supporters krijgen nu toch hun geld terug in de vorm van een tegoedbon
  Gent

  KAA Gent plooit onder druk: supporters krijgen nu toch hun geld terug in de vorm van een tegoedbon

  Na een stroom boze en zelfs verbolgen reacties van supporters, maar ook uit de supportersfederatie van KAA Gent en het supporterscollectief Armada Ganda, is KAA Gent geplooid onder de druk. De abonnees krijgen uiteindelijk toch hun geld terug voor de matchen die ze niet kunnen zien, in de vorm van een tegoedbon. De compensatieregeling die de club had uitgewerkt was bij heel veel fans in het verkeerde keelgat geschoten.