Johny Debacker (rechts in beeld) zakte in elkaar op de werkvloer van Volvo Trucks in Oostakker
Volledig scherm
PREMIUM
Johny Debacker (rechts in beeld) zakte in elkaar op de werkvloer van Volvo Trucks in Oostakker © Yves Masscho/RV

Johny (64) zakt in elkaar aan de band van Volvo Trucks en sterft: “Een interimmer van 64? Daar vallen vragen bij te stellen”

GentNa een hartaderbreuk overleed de 64-jarige Johny Debacker op de werkvloer van Volvo Trucks. De katholieke vakbond ACV kaart nu de hoge werkdruk in het bedrijf aan. Een verhaal dat zijn ex-vrouw Frieda Buyse beaamt. “Johny wou niet onderdoen voor zijn jongere collega’s”, zegt ze. “Zijn tomeloze inzet is zijn dood geworden.”

 1. Dit weekend zijn er grootschalige politiecontroles in Oost- en West-Vlaanderen: “Op dit moment van het jaar zijn er veel inbraken”
  Oost-Vlaanderen/West-Vlaanderen

  Dit weekend zijn er grootscha­li­ge politiecon­tro­les in Oost- en West-Vlaanderen: “Op dit moment van het jaar zijn er veel inbraken”

  In de provincies West-en Oost-Vlaanderen hield de politie zaterdag een grootschalige controleactie. De focus van de controles lag hoofdzakelijk op dievenbendes, drugstrafiek en mensensmokkel. Aan de actie namen 27 politiezones, de douane, de Vlaamse Belastingdienst, de dienst Vreemdelingenzaken en ook politieagenten in opleiding deel. Ook de Franse en Nederlandse politie werkten mee.
 2. Waarom zijn internaten opnieuw hip? We vroegen het aan de jongeren zelf: “Thuis zou ik toch alleen maar gamen”
  PREMIUM
  Wetteren

  Waarom zijn internaten opnieuw hip? We vroegen het aan de jongeren zelf: “Thuis zou ik toch alleen maar gamen”

  Steeds meer jongeren kiezen bewust voor een leven op internaat. Meer zelfs: scholen kampen met plaatsgebrek voor hun internen en voeren wachtlijsten in. Maar waarom kiest een jongere voor een leven weg van de ouders en de vertrouwde thuis? We kwamen het in de middelbare school Mariagaard in Wetteren te weten van Zoé (15), Elize (15) en René (12), die nochtans vlakbij wonen. “Ik mis mijn vriendje, maar dat weegt niet op tegen ons leven hier", zegt Elize.