Johanson - Philippe Verkinderen
Credit: Grietkin Deroo
Volledig scherm
Johanson - Philippe Verkinderen Credit: Grietkin Deroo © rv

Johanson vlucht uit de stad naar de Westhoek om zijn boek te schrijven en maakt er een komische webreeks van: “Ik werd gek van het lawaai”

Johanson, alter ego van Gentenaar Philippe Verkinderen (39) pent scripts voor bekende series als ‘Dertigers’ maar heeft een droom: een boek schrijven. Dat lukt maar niet in Gent, want daar wordt het lawaai in zijn appartement op de Kalandeberg hem te veel. Over zijn vlucht, zijn boek en de cultuurclash, maakt hij nu wekelijks een webreeks. 

 1. Gent Jazz weigert voorlopig te annuleren: “Ze beloven dat 70% gevaccineerd is tegen de zomer, dan is er toch groepsimmuniteit?”
  Gent

  Gent Jazz weigert voorlopig te annuleren: “Ze beloven dat 70% gevacci­neerd is tegen de zomer, dan is er toch groepsimmu­ni­teit?”

  Het ene na het andere festival gaat voor de bijl, en zondag raakte ook bekend dat onze Gentse Feesten opnieuw geannuleerd zijn. Maar Gent Jazz weigert voorlopig te plooien. “Wij gaan gewoon door”, zegt bezieler Bertrand Flamand. “En wij baseren ons daarbij op de uitspraken van verschillende experten, over vaccinaties en groepsimmuniteit.”
 1. Hoe de jonge Kürt Rogiers een trauma opliep als misdienaar: "Hij weende meer dan de mensen die naar de begrafenis kwamen"
  Play
  Later Als Ik Groot Ben

  Hoe de jonge Kürt Rogiers een trauma opliep als misdienaar: "Hij weende meer dan de mensen die naar de begrafenis kwamen"

 2. Altijd al gedroomd van schommel die effectief overkop gaat?
  Play

  Altijd al gedroomd van schommel die effectief overkop gaat?