Filosoof Johan Braeckman en journalist Dirk Draulans moesten zich maandag verantwoorden in de rechtbank na een rechtstreekse dagvaarding door de vzw Viruswaanzin
Volledig scherm
Filosoof Johan Braeckman en journalist Dirk Draulans moesten zich maandag verantwoorden in de rechtbank na een rechtstreekse dagvaarding door de vzw Viruswaanzin © rv

Johan Braeckman en Dirk Draulans gaan voor vrijspraak na dagvaarding door vzw Viruswaanzin

GentFilosoof Johan Braeckman en journalist Dirk Draulans moesten zich maandag verantwoorden in de rechtbank na een rechtstreekse dagvaarding door de vzw Viruswaanzin. Volgens de vzw hebben de twee in een uitzending van ‘De afspraak’ zich schuldig gemaakt aan laster en eerroof en moeten ze een schadevergoeding van 70.000 euro betalen. Zowel Braeckman, Draulans als het openbaar ministerie vraagt echter om de vrijspraak.

 1. Jan Van Huffel: “We hebben met Caruur Gent twee knappe sets gespeeld, dat moet het zelfvertrouwen opkrikken voor de volgende opdrachten”

  Jan Van Huffel: “We hebben met Caruur Gent twee knappe sets gespeeld, dat moet het zelfver­trou­wen opkrikken voor de volgende opdrachten”

  Caruur Gent heeft de openingswedstrijd van de volleybalcompetitie in de EuroMillions League niet met winst kunnen afsluiten. Decospan Menen met ex-Caruurspelers Simon Plaskie, Leonis Dedeyne en libero Lowie Stuer in de basis wonnen met 1-3 cijfers. Het had anders kunnen eindigen, details bepaalden de einduitslag. Het is nog maar eens een bewijs dat alles dit seizoen zo dicht bij elkaar ligt.
 2. Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later
  Livios

  Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later

  De nieuwe generatie 50-plussers is meer bezig met haar toekomst en hoe ze wil wonen. Vier op de tien 50-plussers willen zelfs nog vóór hun pensioen verhuizen naar een kleinere woning, op maat van hun oude dag. Bijna de helft van hen kiest resoluut voor een appartement. Dat blijkt uit een woononderzoek van vastgoedspecialist Hillewaere. Maar hoe ziet zo’n woning voor levenslang wonen eruit? En moet je daarvoor altijd verhuizen? Bouwsite Livios zocht het uit.