Jesse schiet uit zijn startblokken.
Volledig scherm
Jesse schiet uit zijn startblokken. © Jill Dhondt

Jesse (26) geeft marathon op handen en voeten op na 17 uur: “Ondanks speciale handschoenen lagen zijn handen volledig open”

GentZot zijn doet wél zeer. Jesse Deschepper (26) begon vrijdagavond aan een helse opdracht: een marathon op handen in en voeten. Binnen de 20 uur dan nog. De Gentenaar heeft 17 uur volgehouden, maar moest net na de middag toch opgeven op medisch advies.

  1. Gespecialiseerd team van Gentse brandweer heeft een wel erg opvallende manier van training: “Pingpongen helpt om aan ons pak te wennen”
    Gent

    Gespeciali­seerd team van Gentse brandweer heeft een wel erg opvallende manier van training: “Pingpongen helpt om aan ons pak te wennen”

    Het gespecialiseerd team Industrie & Gevaarlijke Stoffen (IGS) van Brandweerzone Centrum heeft van alle teams waarschijnlijk de meest opvallende trainingsmethoden. Maar hoe gek ze ook mogen klinken, het voetballen, pingpongen en bowlen heeft wel degelijk een functie. Het zorgt er namelijk voor dat de leden aan hun pak kunnen wennen. “Je bent volledig afgesloten van de buitenwereld. Velen krijgen dan ook een claustrofobisch gevoel”, zegt brandweerkapitein Koen Desmet.