Hoeyberghs gaat voluit voor de vrijspraak.
Volledig scherm
Hoeyberghs gaat voluit voor de vrijspraak. © DVEG

Jeff Hoeyberghs (62) in beroep tegen celstraf van 10 maanden voor seksisme en aanzetten tot haat en discriminatie: “Eerste rechter deed aan politiek”

GentPlastisch chirurg Jeff Hoeyberghs (62) is in beroep gegaan tegen het vonnis waarin hij werd veroordeeld tot een celstraf van 10 maanden voor seksisme en aanzetten tot haat en discriminatie. Dat deed hij volgens de rechter in eerste aanleg tijdens een lezing in 2019 in een auditorium aan de UGent voor het Katholiek Vlaams Hoogstudentenverbond (KVHV) over vrouwen. “Dat vonnis moet weg, moet vernietigd worden”, sprak zijn advocaat Hans Rieder.

11 reacties

 • Peggie Van Audenhove

  1 week geleden
  Als academicus die een lezing geeft aan de unief staat hij daar in een pedagogische rol. Hij spuit zijn eigen persoonlijke mening over vrouwen gebaseerd op zijn onvermogen om een blijvende relatie met een vrouw aan te gaan (hoe zou dat komen?) voor een klas jonge studenten. Het gaat niet over 1 kleine opmerking maar over aanhoudende haatdragende praat. Haatpredikers verdienen het om gestraft te worden. Ik hoop dat hij in beroep een nog zwaardere straf krijgt voor zijn gebrek aan schuldinzicht.
 • Davy Van gool

  2 weken geleden
  Ieder zn mening
 • DIRK VAN DESSEL

  2 weken geleden
  Minstens de perceptie werd geschapen dat deze rechter kennelijk zou gevonnisd hebben vanuit zijn eigen persoonlijk ideologisch kompas.
 • Gino Denil

  2 weken geleden
  Als een mening die in het openbaar geuit wordt bedreigend, lasterlijk of beledigend wordt en aanzet tot discriminatie dan moet ze niet kunnen. Denken is vrij, uiten heeft zijn terechte beperkingen.
 • Luciano Padua

  2 weken geleden
  Zoals altijd, de waarheid kwets.Men moet zijn mening kunnen zeggen en vrouwen moeten dat ook kunnen aanvaarden.
 1. Jeff Hoeyberghs, de man die overal controverse zaait: “Narcist, seksist, monster van Well Ness. Maar hij heeft ook een punt”
  PREMIUM
  Showbizz

  Jeff Hoeyberghs, de man die overal controver­se zaait: “Narcist, seksist, monster van Well Ness. Maar hij heeft ook een punt”

  Hij had te boek kunnen staan als ’s lands bekendste plastisch chirurg. Eeuwig provocateur Jeff Hoeyberghs (60) trekt echter veel minder de aandacht met vakkundig verbouwde lichamen dan met de controverse rond zijn persoon. “Mijn ex-vrouw boekte ooit een huurmoordenaar om mij om het leven te brengen”, is maar een van zijn opvallende uitspraken. Nu een rechtbank hem veroordeeld heeft voor seksisme, lijkt Jeff zijn laatste greintje sérieux te zijn kwijtgespeeld. Al krijgt hij ook enig begrip... uit vrouwelijke hoek nog wel.
 2. Professor discriminatierecht over de zaak-Hoeyberghs: “Het strafrecht is niet juiste manier om dit aan te pakken”
  PREMIUM

  Professor discrimina­tie­recht over de zaak-Hoeyberghs: “Het strafrecht is niet juiste manier om dit aan te pakken”

  Plastisch chirurg Jeff Hoeyberghs (60) werd dinsdag veroordeeld tot tien maanden cel met uitstel voor seksisme en discriminatie. De chirurg zal in beroep gaan tegen het vonnis. Maar heeft deze straf nut en hoe vaak komen dergelijke zaken voor de rechtbank? “Of het strafrecht dergelijke problematieken kan aanpakken? Integendeel”, zegt professor Jogchum Vrielink.
 3. Jeff Hoeyberghs (60) krijgt celstraf van 10 maanden voor seksisme en aanzetten tot haat en discriminatie: “En hij toont geen énkel schuldinzicht”
  Gent

  Jeff Hoeyberghs (60) krijgt celstraf van 10 maanden voor seksisme en aanzetten tot haat en discrimina­tie: “En hij toont geen énkel schuldin­zicht”

  Plastisch chirurg Jeff Hoeyberghs (60) is door de Gentse rechtbank veroordeeld tot een celstraf van tien maanden, waarvan vijf maanden met uitstel, voor seksisme en aanzetten tot haat en discriminatie. Dat deed hij in 2019 tijdens een lezing in een auditorium aan de UGent voor het Katholiek Vlaams Hoogstudentenverbond (KVHV) over vrouwen.
 1. De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interessant is een rekening bij de overheid?
  Spaargids.be

  De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interes­sant is een rekening bij de overheid?

  Wie zijn spaargeld minstens een jaar kan missen, kan het op een e-DEPO bij de Deposito- en Consignatiekas van de Belgische Staat zetten. De opbrengst ervan wordt maand per maand vastgelegd. Voor januari was dat 2,40%, voor februari stijgt de rente tot 2,80%. Let wel: je geld moet voor de eerste van de maand op de rekening staan om die maand recht op een rente te hebben. Spaargids.be zet alles op een rij.
 2. Met deze onklopbare machine haal je de beste keukenhulp in huis
  HLN Shop

  Met deze onklopbare machine haal je de beste keukenhulp in huis

  Heb je een groot hart voor koken, is de kans reëel dat je keuken al snel te klein wordt. Om je volledig te kunnen uitleven achter je potten en pannen, verwelkom je immers graag een gamma hulpmiddelen, zoals een blender, mixer, fruitpers… Wil je geen hele keukenwand opofferen aan deze machines, kan je gelukkig een heleboel functies verenigen in één toestel: de keukenrobot. HLN Shop bekijkt deze onmisbare sidekick voor (hobby)chefs van dichterbij.
 3. “Hoe krijgt iemand met een diploma rechten zo’n redenering uitgekraamd?”: De Wever betreurt in opiniestuk afloop van zaak-Hoeyberghs

  “Hoe krijgt iemand met een diploma rechten zo’n redenering uitge­kraamd?”: De Wever betreurt in opiniestuk afloop van zaak-Hoeyberghs

  In een opiniestuk voor ‘De Standaard’ blikt Bart De Wever terug op de veroordeling van Jeff Hoeyberghs. De N-VA-voorzitter neemt daarbij ook de rol van het Instituut voor Gelijkheid van Vrouwen en Mannen op de korrel. Die organisatie stelde zich burgerlijke partij in de zaak. “Om de grote maatschappelijke schade te bewijzen verwees hun advocaat naar het hoge aantal klachten dat vanuit de samenleving was binnengestroomd. Hoe krijgt iemand met een diploma rechten zo’n redenering uitgekraamd?”, klinkt het.