Burgemeester Mathias De Clercq.
Volledig scherm
PREMIUM
Burgemeester Mathias De Clercq. © PN

“Ja, het doet pijn. Maar we krijgen toch een fantastische zomer. Daar geloof ik in.” Burgemeester Mathias De Clercq hoopvol ondanks afgelaste Gentse Feesten

GentGeen Gentse Feesten. Voor het tweede jaar op rij. Het was de moeilijkste beslissing die het stadsbestuur deze maand moest nemen, het was de rottigste boodschap die burgemeester Mathias De Clercq (Open VLD) dit jaar moest verkondigen. “Het doet écht pijn. Ik keek er zo naar uit om weer mensen tegen mijne gilet te trekken.” Maar hij is er toch van overtuigd dat we een topzomer krijgen. “Eigenlijk keren we dit jaar terug naar het ontstaan van de Feesten, toen nog in alle wijken en deelgemeenten apart werd gevierd.”

 1. Korenlei Twee, met mooiste terras van Gent, mag weer open. “Massa’s volk op de kades zien zitten en zelf niks mogen doen, dat wrong”
  PREMIUM

  Korenlei Twee, met mooiste terras van Gent, mag weer open. “Massa’s volk op de kades zien zitten en zelf niks mogen doen, dat wrong”

  Al 19 jaar baten Pascal Malter en Bie Achtergael Korenlei Twee uit, en aangezien zoon Benjamin (17) de zaak wil verderzetten, is het voortbestaan van het mooiste terras van Gent gegarandeerd. Het gezin is blij om eindelijk weer aan de slag te mogen, want ze hebben het hectische leven en de klanten gemist. “We hebben van onze reserves moeten leven. Gelukkig hadden we die.”
 2. Nieuwe meubelwinkel geopend in voormalig stationsgebouw van Oostakker: “Je gaat hier geen 10.000 euro moeten betalen voor een prachtige zetel “
  Gent

  Nieuwe meubelwin­kel geopend in voormalig stationsge­bouw van Oostakker: “Je gaat hier geen 10.000 euro moeten betalen voor een prachtige zetel “

  Gent heeft er een parel bij: de interieurwinkel Astuce. Die is dit weekend open gegaan in het oude stationsgebouw van Oostakker-Lourdes. Je kan er prachtige zetels kopen maar ook salontafels, lampen, handgemaakte manden en andere decoratie. Werkelijk elk stuk lijkt recht uit een magazine geplukt, en dan heb je de plantenserre nog niet ontdekt.
 1. Zo wensen onze surfers hun mama een gelukkige Moederdag
  Play

  Zo wensen onze surfers hun mama een gelukkige Moederdag

 2. Vijf nieuwe topgames die virtual reality (weer) op de kaart willen zetten
  Play
  games

  Vijf nieuwe topgames die virtual reality (weer) op de kaart willen zetten