Is Gent een hondenstad?
Volledig scherm
Is Gent een hondenstad? © Wannes Nimmegeers

Is Gent een hondenstad? Vier keer zoveel geregistreerde honden als katten

In Gent staan er vier keer zoveel honden geregistreerd als katten. 32.675 honden tegenover 8.551 poezen om precies te zijn. Kunnen we dan zeggen dat Gent een hondenstad is? Niet echt, het is eerder een kwestie van registratie. Katten moeten nog maar drie jaar verplicht geregistreerd worden, terwijl dat bij honden al twintig jaar gebeurt.

 1. Op zoek naar wandelinspiratie? Bezoek de lievelingsplekken van Eva Mouton: “Hier kom ik nooit met lege handen buiten”
  PREMIUM
  Gent

  Op zoek naar wandelin­spi­ra­tie? Bezoek de lievelings­plek­ken van Eva Mouton: “Hier kom ik nooit met lege handen buiten”

  Eva Mouton, gevierd illustrator, cartoonist en Gentenaar, wandelde al voor het cool was. Ook nu nog trekt ze er geregeld op uit om haar eigen stad te verkennen. Wij horen dan ook graag, ter inspiratie, wat haar lievelingsplekken zijn. “Op zaterdag hebben we meestal geen plan, dan zien we wel waar we uitkomen. We proberen overal te passeren in Gent en ook andere buurten te verkennen dan de onze. Dat voelt dan iedere keer alsof je op vakantie bent.”
 2. Julien (26) dingt mee naar de titel van LEGO Master: “Het gebeurt dat ik maanden niets bouw, maar dan weer dagenlang 5 tot 7 uur in mijn LEGO kamer zit”
  PREMIUM
  Gent/Deinze

  Julien (26) dingt mee naar de titel van LEGO Master: “Het gebeurt dat ik maanden niets bouw, maar dan weer dagenlang 5 tot 7 uur in mijn LEGO kamer zit”

  Julien Andries (26) groeide op in Petegem en verhuisde onlangs naar Gent met zijn vriendin. Zijn collectie LEGO blokjes nam hij mee. Ze kregen zelf een aparte kamer in zijn nieuw appartement. Zo kon hij in zijn vrije tijd, naast zijn job als architect, blijven werken aan zijn bouwwerken. Een ideale voorbereiding voor zijn deelname aan LEGO Masters, dat zaterdag start op VTM.
 1. “De Roze Prikballon is een no-nonsens dagboek met een positieve boodschap", zegt Ann (39) die met haar boek het taboe van Ann haar IVF-zwangerschap wil doorprikken.
  PREMIUM
  Wetteren/Laarne/Heusden

  “De Roze Prikballon is een no-non­sens dagboek met een positieve boodschap", zegt Ann (39) die met haar boek het taboe van Ann haar IVF-zwanger­schap wil doorprik­ken.

  Niet elke zwangerschap is rozengeur en mannenschijn of een leven op een roze wolk. Met haar boek De Roze Prikballon wil Ann De Rocker (39) uit Wetteren het taboe rond In-vitrofertilisatie (IVF) of proefbuisbaby’s, doorbreken. Zelf moest zij en haar partner Jan jarenlang wachten op de geboorte van Cesar. “Met dit boek wil ik vooral duidelijk maken dat je nooit mag wanhopen of opgeven”, zegt Ann.
 1. 119 artiesten treden op tijdens 24 UUR LIVE in het Sportpaleis
  Play

  119 artiesten treden op tijdens 24 UUR LIVE in het Sportpa­leis

 2. Bizar tafereel boven Spaans landschap: hopelijk heeft deze ezel geen hoogtevrees
  Play

  Bizar tafereel boven Spaans landschap: hopelijk heeft deze ezel geen hoogte­vrees