Voyeur Mike D.B. in de rechtbank.
Volledig scherm
Voyeur Mike D.B. in de rechtbank. © Gianni Barbieux / Photo News

“Intussen weet ik wél dat wat ik deed fout was”: 30 maanden voorwaardelijk voor Gentse voyeur die stiekem vrouwen filmde in de douche

Dertig maanden cel met uitstel. Dat is de straf die het Gentse gerecht Mike D.B. maandag oplegde. De aikido-jeugdcoach filmde stiekem twaalf vrouwen, onder de douches na het sporten of onder de rok bij collega’s op het werk. De beelden verspreidde hij onder de naam ‘dgreedb' op een Nederlands internetforum voor zo’n 170.000 ingelogde gebruikers. “Op den duur beseft ge wel dat wat ge doet niet juist is. En dan stopt ge. Maar dan wordt den drang weer te groot en begint ge opnieuw.”

7 reacties

 • David De Geyter

  2 jaar geleden
  30 maanden voorwaardelijk, moest effectief zijn!
 • gilbert Gijdé

  2 jaar geleden
  enkel voor verkeersovertredingen vlieg je nog de bak in-
 • Leopold Vanhoof

  2 jaar geleden
  Ja, ja het ligt aan zijn opvoeding, daar zal anders wel weinig aan gemankeerd hebben want je wordt toch zo maar niet IT-consultant.
 • Jos Plessers

  2 jaar geleden
  Ik denk dat er miljoenen mensen opgewonden geraken als een vrouw zich uitkleedt,maar wat deze man doet is er een heel pak over.Laat hij zich gedwongen ten overstaan van al zijn slachtoffers uitkleden, zodat ze hem belachelijk kunnen maken.De interesse zal snel over zijn.
 • danny janssens

  2 jaar geleden
  ziekelijk maar er gebeuren zeker ergere dingen. die man heeft eerder psychische hulp nodig
 1. De Kijk van Kurt: “Vaarwel wandelbusjes, tot nooit meer”
  Gent

  De Kijk van Kurt: “Vaarwel wandelbus­jes, tot nooit meer”

  Herinnert u zich de toeristische paardenkoetsen nog in de historische kuip? Die zaten altijd vol blije toeristen, gaven werk aan de uitbater en de koetsiers, en spijsden via vergunningen en taksen de stadskas. Groene schepen Van Braeckevelt verbood ze vanaf 2020 omdat hij het niveau van het toerisme in Gent wou pimpen. Herinnert u zich de wandelbusjes nog? Als u zich haast, kunt u ze nog tot het eind van deze zomer zien rondtuffen. Ze zijn spuuglelijk, er zitten zeer weinig of geen mensen in en ze kosten de stad jaarlijks 480.000 euro. Toch vindt groene schepen Watteeuw dat geen nutteloze investering. Die ondingen waren volgens hem nodig om “mensen mee te krijgen in het verhaal van het circulatieplan.” Het ging er hem dus niet om een betere mobiliteit aan te bieden, het was een propagandastunt. Hoezeer de schepen in dat opzet gelukt is, leest u dagelijks in tientallen blije berichten op de sociale media. Overal in de wereld zou een politicus die verantwoordelijk is voor zulke verspilling stil in een hoekje gaan zitten hopen dat er niet teveel trammelant van wordt gemaakt. Hier speldt hij het wandelbus-fiasco als een medaille op zijn revers en maakt hij al verder wilde plannen. De schepen onderzoekt nu welk alternatief hij met het ‘vrijgekomen budget’ op de stad kan loslaten. Il faut le faire, in een stad met een miljard euro schulden, over een vrijgekomen budget spreken, na er nog eens persoonlijk 480.000 per jaar bij te hebben gelapt. Er is al beslist dat er een proefproject met taxifietsen komt. Zoals in New Delhi dus, daar worden ze riksja genoemd. Ze zijn er heel populair omdat het daar zeer warm en veelal zeer droog is. In een klimaat als het onze vrees ik er een beetje voor. Net zoals voor alle verdere mobiliteitsplannen van dit bestuur. Maar zolang u betaalt, kan het niet gek genoeg zijn.
 1. Caroline Jannes is psychologe op de Topsportschool in Gent: “Ik luister vooral, jongeren in de topsport worden al genoeg gestuurd”
  PREMIUM
  GENT

  Caroline Jannes is psychologe op de Topsport­school in Gent: “Ik luister vooral, jongeren in de topsport worden al genoeg gestuurd”

  Op de topsportschool in Gent streven jaarlijks tientallen jongeren naar het ultieme doel: de medaille op een EK, WK of zelfs de Olympische Spelen. Caroline Jannes probeert hen al 15 jaar lang te behoeden voor de emotionele weerslag van een verkeerde sprong, slechte prestatie of de immense druk die jarenlang trainen met zich meebrengt. “Moedig van Biles dat ze zich terugtrekt. Maar ook dat is de prestatie van een heel team.”
 2. Koelkasten vaccinatiecentrum Gent uitgevallen: 25.000 dosissen blijven bruikbaar
  Gent

  Koelkasten vaccinatie­cen­trum Gent uitgeval­len: 25.000 dosissen blijven bruikbaar

  In de nacht van donderdag op vrijdag zijn in Flanders Expo in Gent de koelkasten uitgevallen waarin de coronavaccins worden bewaard. Ook de noodgenerator deed het niet. Even leek het erop dat 25.000 vaccinatiedosissen in de vuilnisbak zouden belanden, maar ze zijn allemaal veilig verklaard door het FAGG. “Om 10 uur is het centrum weer opgestart, met vaccins die we in allerijl uit het UZ Gent en andere vaccinatiecentra lieten overkomen.”