Hugues de Breyne wil zeker nog tot zijn zestigste doorgaan. “Daarna vertrek ik misschien naar het zuiden.”
Volledig scherm
PREMIUM
Hugues de Breyne wil zeker nog tot zijn zestigste doorgaan. “Daarna vertrek ik misschien naar het zuiden.” © Wannes Nimmegeers

INTERVIEW. Hugues de Breyne, de ongekroonde koning van de betere Gentse brasserie: “Er wordt te veel geklaagd in onze sector”

GentVoor een Michelinster heeft Hugues de Breyne (53) het nooit gedaan. En toch drukt hij zijn stempel op het Gentse horecalandschap. Binnenkort opent de vakman, met vermaarde etablissementen als Nenuphar in Afsnee en ‘t Patyntje aan de Snepkaai op zijn naam, een zesde restaurant. “Als er ergens een ondernemer financieel in de shit zit, weet hij mijn nummer wel op te snorren.”

 1. Dinner With The Queen strijkt na sabbatjaar terug neer in zelfpluktuin Pur Fruit: “Dit keer staan kruidige creaties centraal”
  PREMIUM

  Dinner With The Queen strijkt na sabbatjaar terug neer in zelfpluk­tuin Pur Fruit: “Dit keer staan kruidige creaties centraal”

  Na een jaartje pauze kan je deze zomer terug in een feeëriek kader komen tafelen in pluktuin Purfruit in Oeselgem. Pop-upconcept Dinner with the Queen strijkt er neer voor een nieuwe editie en heeft een paar culinaire verrassingen in petto. Zo werkt organisator Utopia Events dit keer samen met chef Michiel Van Colenberghe uit Zulte en kruidenkweker Lode Claus voor een gezellige gastronomische avond vol kruidige lekkernijen. “Veel mensen gebruiken een kruid enkel als afwerking. Ik bouw gerechten net op vanuit kruiden”, licht Michiel al een tipje van de sluier.
  Dentergem, Kruisem, Zulte
 2. HUIZENJACHT. Olsene, de kleinste deelgemeente van Zulte: “Voor een nieuwbouwwoning van 800 vierkante meter moet je richting een half miljoen kijken”
  PREMIUM

  HUIZEN­JACHT. Olsene, de kleinste deelgemeen­te van Zulte: “Voor een nieuwbouw­wo­ning van 800 vierkante meter moet je richting een half miljoen kijken”

  Op zoek naar een nieuwe stek of gewoon nieuwsgierig naar wat de huizen tegenwoordig kosten in Vlaanderen, en waar iedereen wil wonen? Wij gaan elke week op onderzoek op de lokale immomarkt. Deze week: Olsene, dat samen met Zulte en Machelen-aan-de-Leie de gemeente Zulte vormt. “Olsene bevindt zich niet ver van de steden Deinze en Waregem en dankzij de aanwezigheid van het op- en afrittencomplex van de E17 is er een vlotte verbinding met Kortrijk en Gent. Het is dan een trekpleister voor jonge gezinnen die Gent en Deinze ontvluchten”, klinkt het.
  Zulte