Kerstmarkt bij Astuce in Oostakker.
Volledig scherm
Kerstmarkt bij Astuce in Oostakker. © Jill Dhondt

Interieurwinkel in Oostakker organiseert elke week kerstmarkt: “Bij aankoop van een kerstboom, krijg je een waardebon van 15 euro voor de winkel”

GentDe kerstmarkt in het centrum van Gent werd afgelast, maar in Oostakker gaat er wel één door. In de binnentuin van een interieurwinkel die een half jaar geleden opende in het oude stationsgebouw. Je kan er elke donderdag, vrijdag en zaterdag tot en met 23 december terecht voor warme chocomelk, champagne, Ameretto en… kerstbomen.

  1. ASSISEN: Wetsdokters en buren van Pierre Cornette getuigen: “Jeannine moet onnoemelijk veel pijn hebben geleden door die hondenbeten”
    PREMIUM
    Gent

    ASSISEN: Wetsdok­ters en buren van Pierre Cornette getuigen: “Jeannine moet onnoeme­lijk veel pijn hebben geleden door die hondenbe­ten”

    “Toen ik mevrouw onderzocht, werd meteen duidelijk dat bepaalde verwondingen het werk waren van een hond. Andere letsels werden veroorzaakt door een stomp object en een langwerpig voorwerp. Ze moet onnoemelijk veel pijn geleden hebben.” Op de tweede dag van het assisenproces tegen Pierre Cornet (63) schetste de wetsdokter hoe zwaar Jeannine Welvaert (71) toegetakeld werd. De zitting moest ook even geschorst worden toen omstreeks 18 uur een opgeroepen getuige bij het binnengaan van het justitiepaleis neerzeeg. De inderhaast opgetrommelde hulpdiensten konden hem niet meer redden.