Infrabel ging er met de botte bijl door, en liet wel 100 bomen kappen
Volledig scherm
Infrabel ging er met de botte bijl door, en liet wel 100 bomen kappen © RV

Infrabel kapt groenberm achter Sint-Denijslaan, buurtbewoners razend. Infrabel: “Het lijkt drastisch, maar veiligheid van het spoor gaat voor”

Sint-Denijs-WestremIn Sint-Denijs-Westrem heeft Infrabel meer dan 100 bomen gekapt langs de spoorlijn 50A, de lijn tussen Brussel en Oostende. De buurtbewoners van de Sint-Denijslaan zijn woest. Door het verdwijnen van de groene berm is er inkijk in hun tuinen, maar ze wijzen ook op het waardevol groengebied van 4 hectare waar de bomen deel van zouden uitmaken. Toch deed Infrabel niks verkeerd. Op hun eigen terreinen mogen ze — tot 20 meter naast het spoor — doen wat ze willen. “Wij kappen niet voor ons plezier, dit gaat over veiligheid”, zegt Thomas Baecken.

 1. Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttijden
  Livios

  Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttij­den

  Wie deze zomer niet wil puffen in een veel te warm huis, kan investeren in een airco of lucht-luchtwarmtepomp. Dat is een effectieve manier om de temperatuur binnenshuis het hele jaar door comfortabel te houden. In de zomer worden de kamers gekoeld en ontvochtigd en tijdens de winter doet de lucht-luchtwarmtepomp dienst als energiezuinige elektrische bijverwarming. Maar hoe zit het met de wachttijden voor die aircotoestellen? Ben je hopeloos te laat als je er nog eentje wil voor de zomer? Bouwsite Livios vroeg het aan Lieven Verstaen van Daikin.
 2. Therapeut Vanessa (41) zet het ‘vierde trimester’ na de geboorte op de kaart: “Sommige mama’s zijn doodop. Dat heeft zijn impact, óók op het kind”
  GENT

  Therapeut Vanessa (41) zet het ‘vierde trimester’ na de geboorte op de kaart: “Sommige mama’s zijn doodop. Dat heeft zijn impact, óók op het kind”

  “Ik heb vrouwen gezien die hun haar verloren, niet sliepen of na twee jaar nog steeds last hadden van zwangerschapsdementie. Dat is niet de bedoeling, hé.” Lichaamsgericht therapeut Vanessa De Smet (41) uit Gent – zelf mama van Elvis (2) – helpt kersverse mama’s en moeders in spe, bij wie de kraamperiode als een donkere wolk boven het leven hangt. “Je goed voorbereiden op het ‘vierde trimester’ is de sleutel tot succes.”