Het dak van het Wintercircus wordt vervangen.
Volledig scherm
Het dak van het Wintercircus wordt vervangen. © RV / Furnibo

Indrukwekkende beelden: dak van Wintercircus wordt vernieuwd, exact 100 jaar na grote brand

GentSinds juni 2017 wordt er gewerkt aan het Wintercircus aan de Lammerstraat. Het gebouw, in de volksmond bekend als Circus Mahy, was jarenlang een stadskanker. Nu is er een toekomst voor het pand, en daar wordt ook echt aan gewerkt. Momenteel wordt het puntdak van het circus vervangen, en SoGent heeft daar indrukwekkende beelden van.

 1. Last van vocht in huis? Zoveel kost het om dat aan te pakken (en op deze premies kan je rekenen)
  Livios

  Last van vocht in huis? Zoveel kost het om dat aan te pakken (en op deze premies kan je rekenen)

  18 procent van de Belgische woningen kampt met schade door vochtproblemen, dat blijkt uit cijfers van het Steunpunt tot bestrijding van armoede. Volgens het Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf (WTCB) is zelfs 70 procent van de gevallen van bouwschade te wijten aan vocht. Vochtproblemen zijn hardnekkig en pak je best zo snel mogelijk aan. Maar hoeveel kost dat? En welke premies kan je daarvoor aanvragen? Bouwsite Livios zocht het uit.
 2. Het idee van één miljard: Jan (39) en Zhong (37), de sterke mannen achter 'Deliverect' hebben in vier jaar tijd de wereld veroverd
  PREMIUM
  GENT

  Het idee van één miljard: Jan (39) en Zhong (37), de sterke mannen achter 'Deliverect' hebben in vier jaar tijd de wereld veroverd

  Jan Hollez (39) en Zhong Xu (37) waren geen nieuwkomers in de zakenwereld toen ze drie jaar geleden Deliverect opstartten, een bedrijf dat kassasystemen voor afhaalmaaltijden bij restaurants vereenvoudigt. Maar vandaag is het door en door Gentse bedrijf een ‘unicorn’: een start-up die meer dan 1 miljard waard is met bekende klanten zoals KFC, Le Pain Quotidien en Bavet. Maar wie zijn de mensen achter het idee van één miljard? Wij praten met Jan Hollez.
 1. Architect Marijn bouwt haar droomhuis in een 6 meter hoge loft: “Door de woning loopt een vluchttrappenhuis voor de appartementen hierboven”
  Livios

  Architect Marijn bouwt haar droomhuis in een 6 meter hoge loft: “Door de woning loopt een vluchttrap­pen­huis voor de appartemen­ten hierboven”

  Een volledig lege loft van zes meter hoog kopen en die vervolgens helemaal inrichten? Architect Marijn Horlings durfde die uitdaging aangaan. Ze deelde deze casco woning in het hartje van Amsterdam verre van standaard in. Ze liet alles open waardoor het daglicht langs verschillende kanten naar binnen stroomt. Bouwsite Livios toont het resultaat.
 2. Eerste Belgische ‘True Crime’-serie komt naar Streamz en Play4
  TV

  Eerste Belgische ‘True Cri­me’-se­rie komt naar Streamz en Play4

  ‘True Crime Belgium’ wordt de eerste true-crimereeks van Belgische bodem. De 16-delige docureeks met Belgische misdaadverhalen, bevat getuigenissen van speurders, onderzoeksrechters, openbare aanklagers, nabestaanden en slachtoffers die de misdaad overleefden. De verhalen komen uitgebreid aan bod op het scherm en leven ook verder in audio, dankzij een nieuw partnership met de Belgische true-crimepodcast ‘De Volksjury’.