Als je betrapt wordt op het gebruik van je smartphone achter het stuur, riskeer je acht dagen je rijbewijs te verliezen.
Volledig scherm
Als je betrapt wordt op het gebruik van je smartphone achter het stuur, riskeer je acht dagen je rijbewijs te verliezen. © RV.

In mei 690 rijbewijzen ingetrokken voor gebruik van mobiele toestellen achter het stuur: “We plannen nog acties”

Oost-VlaanderenNaar aanleiding van de verkeerscampagne ‘Focus op de weg, niet op je gsm’ in de maand mei, nam het parket Oost-Vlaanderen deel aan de sensibiliseringsactie om mensen bewust te maken van het gevaar op het gebruik van mobiele toestellen achter het stuur. Tijdens deze actie werden door parket Oost-Vlaanderen 690 rijbewijzen onmiddellijk ingetrokken voor acht dagen.

  1. Nederlandse verdachte (25) blijft maand langer in de cel wegens schuldig verzuim nadat Hakim (53) in het water werd gegooid en verdronk
    Gent

    Nederland­se verdachte (25) blijft maand langer in de cel wegens schuldig verzuim nadat Hakim (53) in het water werd gegooid en verdronk

    De Nederlandse verdachte (25) die afgelopen week uitgeleverd werd aan ons land na de dood van Hakim Mutyaba (53) blijft een maand langer in de cel. Dat heeft de raadkamer dinsdag beslist. Vorige week besliste de onderzoeksrechter dat hij wordt verdacht van schuldig verzuim, maar niet van doodslag. Dat is wel het geval voor de tweede verdachte, die momenteel nog in Nederland verblijft.