De man achter Bavet: de 33-jarige Peter Van Praet.
Volledig scherm
PREMIUM
De man achter Bavet: de 33-jarige Peter Van Praet. © Benny Proot

In gesprek met Peter Van Praet (33), de man achter Bavet: “Ik eet nog steeds graag spaghetti, maar het is niet mijn lievelingsgerecht”

GentPeter Van Praet, amper 33, bouwde in zes jaar tijd zijn eigen imperium uit. Zes jaar geleden opende hij de eerste vestiging van spaghetti-restaurant Bavet in Gent. Nu heeft hij 15 vestigingen onder zijn vleugels, over een maand zelfs 17. Hoe is hij op het idee gekomen zes jaar geleden en is hij spaghetti intussen niet beu gegeten? We vroegen het hem zelf.

 1. Met deze onklopbare machine haal je de beste keukenhulp in huis
  HLN Shop

  Met deze onklopbare machine haal je de beste keukenhulp in huis

  Heb je een groot hart voor koken, is de kans reëel dat je keuken al snel te klein wordt. Om je volledig te kunnen uitleven achter je potten en pannen, verwelkom je immers graag een gamma hulpmiddelen, zoals een blender, mixer, fruitpers… Wil je geen hele keukenwand opofferen aan deze machines, kan je gelukkig een heleboel functies verenigen in één toestel: de keukenrobot. HLN Shop bekijkt deze onmisbare sidekick voor (hobby)chefs van dichterbij.
 2. MIJN STAD. Rapper Fatih over zijn Gent: “Met ouder worden vind ik de natuur steeds interessanter en besef ik dat het stadsleven niet voor altijd zal zijn”
  PREMIUM
  Gent

  MIJN STAD. Rapper Fatih over zijn Gent: “Met ouder worden vind ik de natuur steeds interessan­ter en besef ik dat het stadsleven niet voor altijd zal zijn”

  Als rapper is hij vooral gekend van liedjes als ‘9000' en ‘Contradictio’, maar daarnaast is Fatih De Vos (37) ook socioloog, jeugdwerker en bovenal een geboren en getogen Gentenaar. Vol liefde vertelt hij over de plek waar hij opgroeide, de plek waar hij tot rust komt en zijn mooiste herinneringen. “Het Rabot en de Brugse Poort gaan altijd een tweede thuis zijn.”