Een buurtbewoner probeert de QR-code op de camera in de Robert Rinskopflaan in Gentbrugge te scannen, maar veel wijzer zal ze daar niet uit worden. Je komt terecht op een site van de stad Utrecht.
Volledig scherm
PREMIUM
Een buurtbewoner probeert de QR-code op de camera in de Robert Rinskopflaan in Gentbrugge te scannen, maar veel wijzer zal ze daar niet uit worden. Je komt terecht op een site van de stad Utrecht. © Wannes Nimmegeers

In Gentbrugge schieten camera’s als paddenstoelen uit de grond: wat is er aan de hand?

GentSinds enkele dagen staan de bewoners van Gentbrugge en de Dampoortwijk voor een klein mysterie. Plots duiken her en der camera’s op en via sociale media stellen tal van buurtbewoners zich vragen. Wordt er geflitst? Of zit het nieuwe circulatieplan er voor iets tussen? We stelden de vraag aan mobiliteitsschepen Filip Watteeuw (Groen). 

 1. “Het is zo gemakkelijk en dat maakt het leuk”: padel is snelstgroeiende sport ter wereld en de oudste club van België ligt in Gentbrugge. En waar kan je nog spelen?
  PREMIUM
  Gent-Wetteren

  “Het is zo gemakke­lijk en dat maakt het leuk”: padel is snelst­groei­en­de sport ter wereld en de oudste club van België ligt in Gentbrugge. En waar kan je nog spelen?

  Padel, een kruising tussen tennis en squash, is hot. Het is niet moeilijk om te raden waarom. Je kan de sport met vier spelen, het is niet heel moeilijk én vooral heel leuk om te doen. De oudste padelclub in België, die ligt in Gent. Bij Padel 4U2 zit de sport in het DNA van de club. “Onze velden waren plots volledig volgeboekt.”
 1. "Bierprotest" in Myanmar: betogers gieten bier over hun voeten
  Play

  "Bierpro­test" in Myanmar: betogers gieten bier over hun voeten

 2. Iedereen is gek op dit überschattig ottertje. En je ziet meteen waarom!
  Play

  Iedereen is gek op dit überschat­tig ottertje. En je ziet meteen waarom!