Escape room van Brandweerzone Centrum op het Sint-Pietersplein in Gent
Volledig scherm
Escape room van Brandweerzone Centrum op het Sint-Pietersplein in Gent © Wannes Nimmegeers

In Gent starten ze het academiejaar met les in veiligheid dankzij escape room van brandweer: “In 7 minuten proberen ontsnappen uit rokend studentenkot”

GentOp het Sint-Pietersplein in Gent werd woensdag naar aloude traditie het startschot van het nieuwe academiejaar gegeven tijdens de Student Kick-Off. Er werd gedanst op de muziek van Kabouter Plop en Camille, maar in het feestgedruis had Brandweerzone Centrum ook een plekje veroverd. Ze brachten zelfs een primeur mee: hun gloednieuwe escape room, waarbij ze spelenderwijs de kennis van studenten over brandveiligheid willen testen.

  1. Nu de verkoop van 17,5 miljoen euro aan Fernand Huts onwettig is verklaard, rijzen de politieke vragen: “Gaan we nog eens al die dure advocaten betalen?”
    PREMIUM
    Gent

    Nu de verkoop van 17,5 miljoen euro aan Fernand Huts onwettig is verklaard, rijzen de politieke vragen: “Gaan we nog eens al die dure advocaten betalen?”

    De man die niet genoemd mag worden, maar iedereen die weet over wie het gaat. De verkoop van landbouwgronden aan zakenman Fernand Huts door het Gentse OMCW zindert ook zes jaar na datum verder na. Het hof van beroep vernietigde onlangs de deal. En dat zorgde nog eens voor zeldzaam politiek vuurwerk op de Gentse gemeenteraad.