Opbouw van de Gentse Feesten aan de Stadshal is gestart.
Volledig scherm
Opbouw van de Gentse Feesten aan de Stadshal is gestart. © Wannes Nimmegeers

IN BEELD: We kunnen het bijna ruiken, de Gentse Feesten zijn in opbouw

GENTNog een paar nachtjes slapen en het is ein-de-lijk zover: de Gentse Feesten van 2022 gaan van start en de stad staat op knappen van spanning. Onze huisfotograaf Wannes Nimmegeers spotte alvast de eerste tekenen van de opbouw in de stad. We delen met u graag wat voorpret.

 1. Sloop Bernadettewijk kan starten: “Krakers moeten binnen 8 dagen de woningen verlaten, tegen volgende zomer is de wijk verdwenen”
  PREMIUM
  Sint-Amandsberg

  Sloop Bernadette­wijk kan starten: “Krakers moeten binnen 8 dagen de woningen verlaten, tegen volgende zomer is de wijk verdwenen”

  De Bernadettewijk is ontruimd, de sloopvergunning is binnen, dus de dagen van de pittoreske tuinwijk in Sint-Amandsberg zijn geteld. De 190 woningen gaan binnenkort tegen de vlakte, al zal de sloop wel negen maanden in beslag nemen. Een 60-tal woningen in de wijk werd de voorbije periode gekraakt, een 50-tal daarvan zou nu nog bewoond zijn. “De krakers hebben nu 8 dagen de tijd om te vertrekken, anders worden ze uitgezet", klinkt het.
 2. Na massaal protest en negatief advies van brandweer en stad: GMF vraagt minister om plannen De Lijn in Wondelgemse Meersen te herbekijken
  PREMIUM
  Gent / Wondelgem

  Na massaal protest en negatief advies van brandweer en stad: GMF vraagt minister om plannen De Lijn in Wondelgem­se Meersen te herbekij­ken

  Hoe lang blijven de plannen voor een stelplaats annex oefenterrein van De Lijn op de site Wissenhage nog overeind? Het Gents MilieuFront (GMF) heeft een brief geschreven naar de minister Lydia Peeters (Open Vld), met de vraag de plannen voor het oefenterrein dringend te herbekijken. “Het is waanzin om waardevol groengebied vol beton te storten.”
 3. Tegen 2030 zou elke Vlaming toegang moeten hebben tot fiber: waar kan je nu al gebruik maken van het glasvezelnetwerk?
  Mijntelco

  Tegen 2030 zou elke Vlaming toegang moeten hebben tot fiber: waar kan je nu al gebruik maken van het glasvezel­net­werk?

  Fiber, ofwel glasvezel, is het internetnetwerk van de toekomst. Op dit moment heeft nog maar 8 procent van de Belgen toegang tot fiber. Maar de komende jaren wordt het glasvezelnetwerk stevig uitgebreid en zal het huidige kopernetwerk vervangen. Wat betekent dit voor jou? Welke voordelen biedt fiberinternet? En hoe kan je er nu al gebruik maken? Mijntelco.be legt het uit.