Het bijzondere fenomeen aan het kunstwerk ‘HD 400' lokte enkele toeschouwers.
Volledig scherm
Het bijzondere fenomeen aan het kunstwerk ‘HD 400' lokte enkele toeschouwers. © Wannes Nimmegeers

IN BEELD. Waarom je deze foto slechts één keer per jaar kan schieten op de Korenmarkt

GentHet is je waarschijnlijk niet opgevallen, maar zaterdag viel op de Korenmarkt in Gent een bijzonder fenomeen waar te nemen. Een keer per jaar liggen de schaduw en de reflectie van het kunstwerk ‘HD 400' exact in elkaars verlengde. Dit jaar was dat op 1 mei, stipt om 16 uur. Een weetje om mee uit te pakken. 

 1. ‘Burgerplicht’ schenkt berg speelgoed aan UZ Gent en AZ Sint-Lucas naar aanleiding van Suikerfeest: “We zijn gewoon allemaal Gentenaars”
  Gent

  ‘Burger­plicht’ schenkt berg speelgoed aan UZ Gent en AZ Sint-Lu­cas naar aanleiding van Suiker­feest: “We zijn gewoon allemaal Gentenaars”

  Donderdag stond een groep Gentenaars voor de deuren van het AZ Sint-Lucas met een berg speelgoed, voor de kinderafdeling van het ziekenhuis. Vrijdag doen ze hetzelfde voor het UZ Gent. Het zijn mensen van de beweging ‘Burgerplicht’, die een liefdadigheidsactie doen naar aanleiding van het Suikerfeest. “We willen alle Gentenaars, ook de Turkse, meer betrekken bij de maatschappij", klinkt het.
 1. André Hazes spreekt over de gehoorpro­ble­men van zijn vader: "Zijn stem was zo goed maar hij zong vals omdat hij de toon niet hoorde"
  Play
  Kleine Jongen

  André Hazes spreekt over de gehoorpro­ble­men van zijn vader: "Zijn stem was zo goed maar hij zong vals omdat hij de toon niet hoorde"

 2. Oudste radiopresentator ter wereld (96) stopt na 72 jaar
  Play

  Oudste radiopre­sen­ta­tor ter wereld (96) stopt na 72 jaar