Marathon van Gent. Vlammen over de Sint-Michielsbrug.
Volledig scherm
Marathon van Gent. Vlammen over de Sint-Michielsbrug. © Jill Dhondt

IN BEELD. Marathon van Gent is met 10.000 deelnemers de meest succesvolle ooit: “Maand voor de start al uitverkocht”

GentZo’n 10.000 sportievelingen liepen zondag mee de marathon van Gent. Dat maakt deze editie de meest succesvolle tot nu toe. “Net voor de pandemie zaten we aan 5.000 deelnemers, dit jaar is dat aantal verdubbeld”, zegt een trotse organisator. De route liep door het centrum van Gent, wat het succes verklaart maar ook mooie beelden opleverde.

 1. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.
 1. Vrijdag hamburgerdag: wat is een ‘smashed’ burger? En hoe maak je ze zelf? “Zowel sappig als enorm krokant”

  Vrijdag hamburger­dag: wat is een ‘smashed’ burger? En hoe maak je ze zelf? “Zowel sappig als enorm krokant”

  Met een ‘gewone’ hamburger doe je nooit iets mis, maar tegenwoordig zie je daarnaast ‘smashed burgers’ opduiken. In Amerika zijn deze platgeslagen hamburgers al langer populair en ook in ons land winnen ze steeds meer aan terrein. Wat is zo’n smashed burger? Hoe maak je ze zelf? En waar kan je ze bestellen in België? Paolo Guffens van burgerrestaurant Plump in Antwerpen legt uit.