Een nieuwe brug bouwen vlak naast het oude exemplaar, geen eenvoudige klus.
Volledig scherm
PREMIUM
Een nieuwe brug bouwen vlak naast het oude exemplaar, geen eenvoudige klus. © Wannes Nimmegeers

IN BEELD. Achter de schermen op de werf van Meulestedebrug: “We bouwen hier voor de komende 100 jaar”

GentEind mei en eind juni gaat de Meulestedebrug nog eens dicht, maar dat is eerder goed dan slecht nieuws. De werken aan de nieuwe brug zijn eindelijk gestart. “Er is écht zicht op beterschap”, zegt projectleider Ann Decoutere. Ze neemt ons een dag mee op een werf waar al heel wat inkt over vloeide.

 1. Pakhuis viert 30ste verjaardag: “We hebben een maatschappelijke verantwoordelijkheid op vlak van voeding en gezondheid”
  PREMIUM
  Gent

  Pakhuis viert 30ste verjaardag: “We hebben een maatschap­pe­lij­ke verantwoor­de­lijk­heid op vlak van voeding en gezondheid”

  Geen zaak zo bekend in Gent als het Pakhuis. Al 20 jaar is die in handen van ondernemer Dimitri De Cuyper, maar ook de chef en de zaalverantwoordelijke zijn al 20 jaar dezelfde. Dat zie je zelden in de horeca. “Het geheim? Wij zijn een topteam, en deze zaak is een beetje ons kind.” Het verhaal van een horecazaak die zelfs eigen dieren kweekt.
 2. Bluetoothspeakers die het langer volhouden dan jezelf: drie modellen met een batterijduur tot 25 uur
  Tweakers

  Bluetooth­spea­kers die het langer volhouden dan jezelf: drie modellen met een batterijd­uur tot 25 uur

  De zomer lacht ons toe: van bruisende terrasjes tot bomvolle parken over sfeervolle campings. Het zijn ideale gelegenheden voor een fijn streepje muziek. Een bluetoothspeaker - mét lange batterijduur - is daarvoor het perfecte gadget. Hoe herken je de beste exemplaren? En welke speakers – per budgetcategorie eentje – verkiest expert Eric Van Ballegoie van technologiesite Tweakers?