Imam Khalid Benhaddou ontvangt Prijs voor Mensenrechten

 1. Burgemeester Mathias De Clercq loopt zijn eerste halve marathon, zij aan zij met Cédric Van Branteghem: “We hebben veel gepraat”
  GENT

  Burgemees­ter Mathias De Clercq loopt zijn eerste halve marathon, zij aan zij met Cédric Van Branteghem: “We hebben veel gepraat”

  Neen, je ogen hebben je niet bedrogen: het was wel degelijk de Gentse burgemeester Mathias De Clercq die je kon spotten op het parcours van de Soficon Halve Marathon. De Clercq liep er, zij aan zij met Gents sporticoon Cédric Van Branteghem, zijn eerste halve marathon. Na twee uur kwam hij met een spurtje over de meet aan de topsporthal. “Ik heb er echt van genoten.”
 2. UGent-rector Rik Van de Walle zo goed als zeker van tweede termijn: “Met het positieve van online lessen gaan we verder aan de slag”
  GENT

  UGent-rec­tor Rik Van de Walle zo goed als zeker van tweede termijn: “Met het positieve van online lessen gaan we verder aan de slag”

  Geen negen rondes meer, geen bitse strijd om enkele procentpunten van de stemmen: deze rectorverkiezingen zouden minder heisa moeten veroorzaken dan die van in 2017. Er zijn geen tegenkandidaten. Als het goed zit, blijft rector Rik Van de Walle dus in zijn stoel in de Sint-Pietersnieuwstraat zitten. Eerst het coronajaar overbruggen. En dan zijn er nieuwe plannen.
 1. Kijk hoe nieuwe Optimus Prime-robot automatisch transformeert in truck en terug
  Play

  Kijk hoe nieuwe Optimus Pri­me-ro­bot automa­tisch transfor­meert in truck en terug

 2. 'Dognappers' bellen aan en dringen huis binnen, maar baasje Ryan vecht terug
  Play

  'Dognappers' bellen aan en dringen huis binnen, maar baasje Ryan vecht terug