Wissel van de wacht, burgemeester Termont ruimt plaats voor burgemeester De Clercq
Volledig scherm
Wissel van de wacht, burgemeester Termont ruimt plaats voor burgemeester De Clercq © Wannes Nimmegeers

“Ik heb hier gedaan, ik ga al naar de receptie hé”: Termont laat gemeenteraad nog één keer lachen bij eedaflegging nieuw stadsbestuur

We hebben een nieuw stadsbestuur, officieel. Daniël Termont liet als uittredend voorzitter van de gemeenteraad 52 leden officieel de eed afleggen als raadslid. Burgemeester Mathias De Clercq had eerder zijn eed al afgelegd bij de waarnemend gouverneur.

 1. Gentenaar Jens straalt in nieuwe seizoen van Bake-Off Vlaanderen: “De wedstrijd heeft me uit mijn comfortzone geduwd”
  PREMIUM
  Gent

  Gentenaar Jens straalt in nieuwe seizoen van Bake-Off Vlaanderen: “De wedstrijd heeft me uit mijn comfortzo­ne geduwd”

  Jens Detollenaere (32) experimenteert al twintig jaar in zijn eigen keuken om prachtige, precieze bakwerken op tafel te toveren. Zijn vrienden waren zodanig onder de indruk van zijn creaties dat ze hem aanspoorden om deel te nemen aan Bake-Off Vlaanderen. Hoewel hij het zelf allerminst verwacht had, straalt Jens in het nieuwe seizoen. Hij werd al twee keer benoemd tot beste bakker, en durfde uit zijn comfortzone te treden. Waar haalt de trotse Gentenaar zijn bakkunsten vandaan? Overweegt hij om na zijn deelname professioneel aan de slag te gaan? En wie is zijn lievelingsbakker in Gent?
 1. Spaanse douane arresteert smokkelaars na een achtervolging van maar liefst vijf uur
  Play

  Spaanse douane arresteert smokke­laars na een achtervol­ging van maar liefst vijf uur

 2. Belgische 'Madmax' behaalt zilver op officieus wk breakdance
  Play

  Belgische 'Madmax' behaalt zilver op officieus wk breakdance