De ijspiste onder de Stadshal is in opbouw, maar wanneer ze opent, is niet duidelijk.
Volledig scherm
De ijspiste onder de Stadshal is in opbouw, maar wanneer ze opent, is niet duidelijk. © Wannes Nimmegeers

Ijspiste bijna klaar, maar niet duidelijk wanneer ze open mag

GentOnder de Stadshal wordt naarstig getimmerd aan een ijspiste met bijhorende winterbar. Tegen zondagavond is de constructie - zonder ijs - klaar, maar wanneer de piste effectief open mag, is nog niet duidelijk. Daarvoor is blijkbaar gewacht op het Overlegcomité.

 1. De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interessant is een rekening bij de overheid?
  Spaargids.be

  De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interes­sant is een rekening bij de overheid?

  Wie zijn spaargeld minstens een jaar kan missen, kan het op een e-DEPO bij de Deposito- en Consignatiekas van de Belgische Staat zetten. De opbrengst ervan wordt maand per maand vastgelegd. Voor januari was dat 2,40%, voor februari stijgt de rente tot 2,80%. Let wel: je geld moet voor de eerste van de maand op de rekening staan om die maand recht op een rente te hebben. Spaargids.be zet alles op een rij.
 2. Gilles Vandecaveye (Caruur Gent): “We moeten absoluut naar negen op negen mikken, geen excuses meer”
  Volleybal

  Gilles Vandeca­veye (Caruur Gent): “We moeten absoluut naar negen op negen mikken, geen excuses meer”

  Gilles Vandecaveye was nog steeds aan het balen, daags na de wedstrijd van Caruur Gent tegen Haasrode-Leuven. Natuurlijk ging het over de betwiste fase op 14-10 in de derde set en de twee opslagen van de bezoekers die vervolgens stomweg via de netrand op het veld van Caruur Gent dwarrelden. “We hebben een 3-0 zege laten liggen”, jammert de uitblinker van de Gentse mannenploeg.
 3. 25 jaar serveerden ze de beste kreeft, maar nu houden uitbaters Le Grand Bleu ermee op: “Ooit letterlijk op handen gedragen door klanten”
  PREMIUM
  GENT/DESTELBERGEN

  25 jaar serveerden ze de beste kreeft, maar nu houden uitbaters Le Grand Bleu ermee op: “Ooit letterlijk op handen gedragen door klanten”

  Wie nog snel een kreeftje wou eten in ‘Le Grand Bleu’ op de Snepkaai, is eraan voor de moeite. Eigenaar Filippe Geenens heeft namelijk beslist de zaak over te laten nu zijn maître Roger met welverdiend pensioen vertrekt. Samen blikken ze terug op een kwarteeuw schaaldieren en enkele opmerkelijke anekdotes. “Ik heb er veel vrienden aan overgehouden. Eén keer vroeg iemand me om thuis iets te komen drinken. Daar ben ik nog een aantal keer mee op vakantie geweest.”
 1. 1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij
  Gouden Cross

  1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij

  Komend weekend vindt de apotheose van het veldritseizoen plaats. In het Nederlandse Hoogerheide strijden de renners om de felbegeerde regenboogtrui. Met de Gouden Cross kan je jouw eigen droomploeg samenstellen en zo prachtige prijzen scoren. Schrijf je voor de start van de wedstrijd bij de beloften (zaterdag 4 februari om 13 uur, red.) een ploeg in, krijg je er zelfs een gratis team bij.
 2. Verdachte oplichting met zonnepanelen vermoedelijk gevlucht naar Turkije: “Parket spreekt beroepsverbod uit en stelt bewindvoerder aan”
  PREMIUM
  Wichelen/Gent/Lokeren

  Verdachte oplichting met zonnepane­len vermoede­lijk gevlucht naar Turkije: “Parket spreekt beroepsver­bod uit en stelt bewindvoer­der aan”

  Het parket van Oost-Vlaanderen stelt een voorlopige bewindvoerder aan voor Deltasun, een bedrijf dat zonnepanelen verkocht, maar nooit leverde en installeerde. De zaakvoerder van het bedrijf wordt beticht van oplichting en fraude en zou er met meer dan 2,4 miljoen euro vandoor zijn. Zo’n 400 gedupeerden meldden zich bij advocaat Eric Van Hauwermeiren. “De zaakvoerder, Omer K., is al weken spoorloos”, zegt de advocaat uit Wichelen.