In de ICT-sector werken veel freelancers en hier is sinds de coronacrisis blijkbaar stevig op bespaard.
Volledig scherm
PREMIUM
In de ICT-sector werken veel freelancers en hier is sinds de coronacrisis blijkbaar stevig op bespaard. © Pexels

Iedereen telewerkt, maar Gentse ICT-sector krijgt rake klappen: 1.300 jobs op de helling

GentEen op de zes Gentse bedrijven gaat de komende maanden over de kop als er geen geld in het laatje komt. Dat blijkt uit een studie van databedrijf Graydon. Naast de horeca- en de kunstensector, heeft ook de IT-wereld het moeilijk. “Maar vergeet ook de positieve signalen niet”, zegt economieschepen Sofie Bracke (Open Vld). 

  1. Relschopper uit Gent riskeert tien maanden cel voor agressief gedrag tijdens coronamars: “Hij gooide metalen terrasstoel naar de politie”
    Gent

    Relschop­per uit Gent riskeert tien maanden cel voor agressief gedrag tijdens coronamars: “Hij gooide metalen terras­stoel naar de politie”

    Het Brusselse parket heeft donderdagnamiddag een gevangenisstraf van tien maanden gevorderd tegen een man die betrokken was bij de rellen die de eerste mars tegen de coronapas, op 21 november, ontsierden. De twintiger uit Gent gooide tijdens die rellen een metalen terrasstoel naar de politie. “Ik was gefrustreerd door het politieoptreden maar ik besef dat dit niet kan, en dat dit niets bijdraagt aan het protest”, zei de man in de rechtbank.