Archiefbeeld.
Volledig scherm
Archiefbeeld. © Wannes Nimmegeers

Iedereen gelijk voor identiteitscontroles? Proffen nemen Gentse politie onder de loep

GENTZijn identiteitscontroles altijd zo willekeurig als het moet? Hoe kiezen agenten wie er zijn identiteitsbewijs moet laten zien en wie niet? Het wordt wel eens gezegd dat jongeren met donkere huidskleur vaker geviseerd worden dan hun witte collega’s. Maar is dat ook zo en moet er bijgeschaafd worden? De UGent en VUB onderzoeken het. 

  1. Kurt twee jaar na zijn open brief aan NMBS: “Er is beterschap. Het zal maar 35 in plaats van 40 jaar meer duren eer iedereen zelfstandig de trein op kan”
    Gent

    Kurt twee jaar na zijn open brief aan NMBS: “Er is beterschap. Het zal maar 35 in plaats van 40 jaar meer duren eer iedereen zelfstan­dig de trein op kan”

    Kurt Vanhauwaert (51) is een typische Gentenaar: koppig en recht voor de raap. Zijn lichaam weigert op vele manieren dienst, maar dat weerhoudt Kurt er niet van om zelfstandig zijn zin te doen. Alleen met de trein reizen blijft voor hem een onoverkomelijk drama. Twee jaar geleden schreef hij een vlammende brief naar de NMBS, waarop toch een en ander in gang werd gezet. Vandaag zegt Kurt beterschap te zien, maar nog veel te weinig.