Wannes Nimmegeers
Volledig scherm
© Wannes Nimmegeers

Iconisch kreeftenrestaurant ‘Le Grand Bleu’ sluit de deuren

GENTKreeftenliefhebbers hebben één adresje minder om te genieten: het bekende kreeftenrestaurant ‘Le Grand Bleu’ heeft er zijn laatste weekend reeds opzitten. Zaakvoerder Filippe Geenens vindt naar eigen zeggen te weinig personeel om de kwaliteit te garanderen. Geenens blijft wel in de horeca, zo staat hij ook aan het roer bij brasserie Reinaert in Destelbergen en het Noordhof in Drongen.

 1. Wanneer (en hoe) plaats je je nieuwe terras? “De markt stabiliseert zich terug en dat geldt ook voor de prijzen”
  Livios

  Wanneer (en hoe) plaats je je nieuwe terras? “De markt stabili­seert zich terug en dat geldt ook voor de prijzen”

  Een terras plaatsen doe je beter niet in de winter. Negatieve temperaturen kunnen dan immers roet in het eten gooien. De lente ligt gelukkig om de hoek: hét moment dus om na te denken over deze verbinding tussen je woning en je tuin. Maar waar moet je zoal rekening mee houden bij het aanleggen van een terras? Bouwsite Livios vroeg het aan Denis Squedin van Tegels Depaepe uit Wevelgem.
 2. Chaos op Gentse Feesten: “Elk plein en elk café zijn eigen herbruikbare beker. Wie gaat die nog terugbrengen?”
  PREMIUM

  Chaos op Gentse Feesten: “Elk plein en elk café zijn eigen herbruikba­re beker. Wie gaat die nog terugbren­gen?”

  Er komt dit jaar geen nieuwe poging van de pleinorganisatoren op de Gentse Feesten om met dezelfde herbruikbare beker te werken. Meer nog, zelfs de 9000-beker die vorig jaar door 7 organisatoren werd gebruikt, komt niet terug. Nu kiest elke organisator - en elk café - voor een eigen systeem. “Breng je beker terug waar je hem gekocht hebt.” Maar hoe is het zover kunnen komen?
  Gent